Обамеянг, Адама Траоре, Феран Торес: Как ще изглежда атаката на Барселона?


Обамеянг, Адама Траоре, Феран Торес: Как ще изглежда атаката на Барселона?
Снимка: Getty Images

3800 0

Испанският колос Барселона осъществи много силен зимен трансферен прозорец, в който привлече трима офанзивни футболисти. Каталунците платиха 55 милиона евро за Феран Торес, а в края на прозореца финализираха сделките за Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг.

Траоре дойде на "Камп Ноу" под наем от Уулвърхемптън, но има опция за закупуването му след края на сезона. Обамеянг пък пристига със свободен трансфер от Арсенал. В добавка Барса взе и юношата Ез Абде от дубъла си, като младокът вече изигра доста мачове за първия отбор.

От "глад" за нападатели в Барселона до "пренасищане"

Както Барселона изглеждаше, че има сериозни кадрови проблеми в атака, сега клубът изглежда дори пренаситен откъм офанзивни играчи. За наставника на отбора Шави Ернандес остава да избере тримата най-подходящи нападатели, които да водят атаката.

Каталунците едва ли могат да се доближат до емблематичното трио MSN - Меси, Суарес и Неймар, но пък определено могат да заиграят с една никак лоша атака в остатъка от сезона, който ще е ключов за тяхното място догодина (разбирайте в или извън Шампионска лига).

Барса разполага с 10 нападатели

Атакуващата мощ на Барса изглежда по следния начин: Мемфис Депай, Пиер-Емерик Обамеянг, Мартин Брейтуейт, Люк де Йонг, Феран Торес, Адама Траоре, Усман Дембеле, Феран Жутгла, Ез Абде и Ансу Фати. Това са 10 играчи, които са с изразено офанзивни качества.

Ансу Фати и Мемфис Депай обаче лекуват контузии и за момента не са на разположение на Шави. Усман Дембеле едва ли ще бъде използван след всички скандали около неговото име. Младоците Абде и Жутгла ще останат на заден план, докато Брейтуейт и Де Йонг се оформя да бъдат с по-скоро резервна роля.

Това оформя нападателно трио от новите нападатели в клуба, привлечени през тази зима - Феран Торес, Пиер-Емерик Обамеянг и Адама Траоре. Разбира се, това трио ще се нуждае от време, за да се сработи на терена, а дотогава е много вероятно да гледаме в игра други нападатели.

Адама Траоре вече изумява на тренировки в Барселона, като едва удържат мощта му (ВИДЕО)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички