Трансферният пазар затвори, но Барселона не изпълни ключово желание на Шави


Трансферният пазар затвори, но Барселона не изпълни ключово желание на Шави
Снимка: Getty Images

5811 0

По всичко изглежда, че испанският колос Барселона успя да осъществи много силен трансфер буквално в последните секунди преди затварянето на зимния трансферен прозорец. Ако всичко е наред документално, нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг ще заиграе в Каталуния.

През януари Барса осъществи още две много важни сделки - привличането на Феран Торес от Манчестър Сити, както и взимането на Адама Траоре от Уулвърхемптъп под наем. Може да се каже, че Барселона имаше изключително успешен трансферен прозорец, но едно желание на Шави не бе изпълнено.

Наставникът на Барселона бе поставил няколко задължителни трансферни цели, като една от тях бе подсилването с нов краен защитник, и по-конкертно - ляб век. В момента там действа 32-годишният Жорди Алба, но на практика той нямя реална алтернатива в случай, че се контузи или просто се нуждае от почивка.

Тъкмо поради тази причина Шави държеше да бъде привлечен нов краен бранител, но това не се случи. Дали тази липса ще окаже влияние на втория полусезон за Барса, предстои да разберем. Иначе президентът Жоан Лапорта се похвали, че Барселона е спестил колосална сума само от заплати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички