След подписа с Барселона: Обамеянг проговори за обещанието да играе за Реал Мадрид


След подписа с Барселона: Обамеянг проговори за обещанието да играе за Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

4146 0

Пиер-Емерик Обамеянг официално подписа с Барселона и вече е част от плана на Шави Ернандес за реконструкцията на състава в опит клубът да възвърне старата си слава на страшилище в Европа. В последните дни обаче отново "изгря" едно старо изказване на бившия стрелец на Арсенал, свързано с Реал Мадрид. 

Обамеянг и мечтата да играе за Реал Мадрид

"Моят дядо - баща на майка ми, винаги е искал да играя в Испания. Няколко години преди да почине му обещах, че един ден ще играя в Реал Мадрид. И работя здраво в тази насока", заяви през 2016 година Обамеянг, когато още носеше екипа на Борусия (Дортмунд). Дори след среща с Реал в Шампионска лига той заяви в интервю, че не би подминал възможност да подпише с "кралете". 

Докато беше играч на Борусия интерес към него имаше от страна на Флорентино Перес, но клубът искаше баснословна сума за габонеца и до сделка не се стигна. Сега обаче Обамеянг ще играе за Барселона, а в социалните мрежи веднага се заговори за прословутия цитат от страна на Обамеянг. 

Обамеянг за обещанието да играе за Реал: Искам да играя само за Барса

На днешна среща с медиите нападателят най-накрая дискутира желанието си да играе за Реал Мадрид и какво е провокирало думите му през 2016 година. 

"Винаги съм искал да играя в Ла Лига и това е огромна възможност за мен - може би най-добрата в живота ми. Барса е един от най-добрите клубове в света и съм много щастлив", започна Обамеянг. 

Семейството ми е от Авила и моят дядо беше фен на Атлетико (Мадрид). Затова и му казах, че един ден ще играя за Реал Мадрид. Сега единственото, което искам, е да играя за Барселона. 

Що се отнася до Реал - когато си малък, семейството ти казва някакви неща и ти ги следваш. Мисля, че дядо ми би бил много щастлив да ме види като играч на Барселона", допълни по темата "Реал Мадрид" новият стрелец на каталунците. 

Габонският голаджия премина през куп премеждия, само и само да играе за Барселона, след като такава възможност се появи пред него в края на януарския трансферен пазар. Нещо повече - компромисът от негова страна е огромен, след като се оказа, че Обамеянг ще пострада сериозно финансово заради трансфера си в Барселона (подробности като последвате линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички