Не всичко е пари или как Обамеянг отива в Барселона за "жълти стотинки" като заплата


Не всичко е пари или как Обамеянг отива в Барселона за "жълти стотинки" като заплата
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

9327 0

Трансферът на Пиер-Емерик Обамеянг в Барселона определено шокира футболния свят, а в това число и ръководството на Арсенал, което остана учудено, че Обамеянг въобще заминава за Каталуния. Макар и сделката все още да няма официално потвърждение, то по всичко изглежда, че Оба-Оба ще премине със свободен трансфер на "Камп Ноу".

След всички проблеми, които имаше Арсенал с дисциплината на Обамеянг, "за капак" габонецът реши да "зарадва" отбора си с изненадващо напускане. Нападателят отказваше да поднови договора си на "Емиратс", но клубното ръководство надали е очаквало, че ще се стигне до раздяла в последните часове на зимния трансферен прозорец.

Космическата разлика в заплатата на Обамеянг в Арсенал и в Барселона

Още по-шокиращ е огромният компромис, който направи Обамеянг със заплатата си. За никого не е тайна, че нападателят бе един от най-скъпоплатените футболисти във Висшата лига и определено бе в огромна тежест на бюджета на Арсенал. Обамеянг акостира на "Емиратс" през лятото на 2018-а, а две години по-късно подновява договора си със значително увеличение на заплатата си.

По неофициална информация Обамеянг е получавал от Арсенал по 350 000 паунда (420 000 евро) на седмица! Или с други думи - 13 милиона паунда на година. За пет сезона в Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е получил общо 51,5 милиона паунда (около 62 милиона евро). При такава заплата е чудно как Обамеянг си тръгва от Арсенал, но е факт, че "топчиите" надали щяха да продължат да му дават такова щедро възнаграждение.

5000 евро заплата за Обамеянг в Барселона?

Каквато и заплата да са му предлагали от Арсенал, тя със сигурност е била в пъти по-висока от тази, която ще получава на "Камп Ноу". Защото Обамеянг ще прибира едва 5000 евро на седмица (4162 паунда) в Барселона! Нападателят бе принуден да се съгласи на такова предложение, тъй като в противен случай каталунците нямаше да могат да го регистрират в Ла Лига.

Информацията за възнаграждението от 5000 евро идва от каталунското издание Mundo Deportivo, което се слави с добрите си връзки на "Камп Ноу". Все пак има и други информации за заплатата, която ще получава Обамеянг в Барселона. Британската обществена телевизия Би Би Си твърди, че нападателят ще взима около 80-90 000 паунда на седмица.

Защо Обамеянг се лиши от безбожната си заплата в Арсенал?

Подобна заплата изглежда по-реалистична, но дори и така Обамеянг ще получава между четири и пет пъти по-малко седмично възнаграждение, отколкото в Арсенал. За габонския голмайстор парите, изглежда, не са от първостепенно значение. Той се надява да "възроди" кариерата си, която е в сериозен застой. Обамеянг определено не се чувства щастлив в Арсенал и е логично да потърси друго развитие на кариерата си.

Дали Шави Ернандес ще успее да се справи с лошата дисциплина на Обамеянг и ще разгърне безспорните му качества, предстои да разберем съвсем скоро. Дотогава Пиер-Емерик Обамеянг ще трябва да свикне с малко по-скромния начин на живот, който се оформя да има в Каталуния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички