Ясни са 3-те основни трансферни цели на Барселона


Ясни са 3-те основни трансферни цели на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2713 0

Трите основни трансферни цели на Барселона са полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум, централният защитник на Манчестър Сити Ерик Гарсия и нападателят на Лион Мемфис Депай. Въпреки това, тимът е изправен пред трудната задача да закупи и тримата през януарския трансферен прозорец, като е по-вероятно да се насочат към лятото, когато и тримата ще са свободни агенти.

Роналд Куман иска сънародниците си Вайналдум и Депай в тима на каталунците, след като опита да ги привлече миналото лято. Техническият директор Роман Планес иска да върне Гарсия на „Камп Ноу“, след като бранителят напусна академията на Барса Ла Масия за Манчестър Сити през 2017. Мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола разкри миналото лято, че Гарсия иска да напусне „Етихад“, след като отказа да преподпише с клуба.

Очаква се Барселона да не прави нови трансфери до президентските избори на 24 януари. Победителят в тях може да избере и нов технически директор с различни идеи от Планес. Изборите вероятно ще се окажат пречка за каквито и да било трансфери на „Камп Ноу“, докато клубът се опитва да убеди голямата си звезда Лионел Меси да остане при тях.

Аржентинецът, чийто договор също изтича през лятото, може да преговаря свободно с други клубове този месец, като Сити, Пари Сен Жермен и отбори от МЛС са заинтригувани от услугите му. Меси вече обяви в свое интервю, че ще изчака до края на сезона, когато ще обяви решението за бъдещето си.

Той иска да изчака и резултатите от президентските избори, като изслуша впоследствие идеите на новия президент. Мениджърът на Барса Куман заяви в неделя, че клубът трябва да приоритизира подписването с нова деветка.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички