Издънка! Хетафе спря победната серия на Атлетико Мадрид с един точен удар (ВИДЕО+СНИМКИ)


Издънка! Хетафе спря победната серия на Атлетико Мадрид с един точен удар (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1771 0

Атлетико Мадрид изпусна победата срещу Хетафе в своебразно мадридско дерби в среща от 21-ия кръг на испанската Ла Лига, завършвайки 1:1. Хората на Чоло Симеоне стигнаха до измъчена преднина, но малко преди края гостите се добраха до равенство с първия си точен удар по посока на вратата на Ян Облак, дошъл след изпълнение на дузпа.

Анхел Кореа изведе „дюшекчиите“ напред в резултата в 60-ата минута чрез Анхел Кореа. В 83-ата минута обаче Енес Юнал вкара от дузпа и донесе точката за Хетафе.

Очаквано домакините доминираха на стадион „Уанда Метрополитано“. В 21-ата минута Алваро Мората прати топката в мрежата на Давид Сория, но попадението му бе отменено заради засада.

Все пак натискът на Атлети се увенча с успех след час игра. Лагерът на домакините обаче потрепери доста за признаването на гола. След изпълнение на корнер, Тома Лемар шутира, Сория изби, но топката попадна у Анхел Кореа, който без забавяне я прати в мрежата. Първоначално попадението на аржентинеца бе отменено заради засада.

След продължително преразглеждане от ВАР обаче се оказа, че засадата е била покрита и реферът Матео Лаос посочи центъра – 1:0 за Атлетико. Междувременно Кореа вече стоеше на резервната скамейка, след като Чоло Симеоне го смени.

Video edited on Kapwing

В 82-ата минута Саул Нигес игра с ръка в пеналта и реферът отсъди дузпа за гостите. Енес Юнал пое отговорност и не сгреши от бялата точка – 1:1.

Video edited on Kapwing

 

Така Хетафе сложи край на възхода на Атлетико Мадрид, който тъкмо беше записал две поредни победи в шампионата. Скромният тим на Кике Санчес Флорес пък регистрира загуби в предишните си четири мача, но сега се добра до точката.

„Дюшекчиите“ запазиха четвъртото си място с актив от 35 точки. Хетафе е предпоследен с 18 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички