Еспаньол подаде жалба срещу Барселона заради Роберт Левандовски


Еспаньол подаде жалба срещу Барселона заради Роберт Левандовски
Снимка: GettyImages

1580 0

Еспаньол оспори, в изявление, публикувано от "Спорт", дербито срещу Барселона, което завърши наравно (1:1) . Според клуба участието на Левандовски в двубоя е било "неправомерно", тъй като полският нападател беше изгонен в предишната среща на каталунците срещу Осасуна.

Левандовски получи два жълти картона срещу Осасуна, които автоматично биха го изхвърлили от следващия мач, и отправи неприлични жестове към съдията, което е причина да бъде наказан за общо три мача. Това решение обаче в крайна сметка ще бъде отменено, тъй като играчът се оплака, че такова наказание е прекомерно.

Ето го и пълното изявление от Еспаньол:

" Еспаньол подаде жалба до Кралската испанска футболна федерация, за да оспори мача срещу Барселона, съответстващ на 15-ия кръг на Ла Лига, поради неправилно участие

Преди срещата, клубът уведоми добросъвестно съдията на мача, г-н Матеу Лаос, за ​​присъствието в съперниковата единайсеторка на играча Роберт Левандовски, който трябваше да спази санкцията, след като беше изгонен в предишния мач.

Еспаньол, както беше обявено, ще използва всички средства, с които разполага, за да защити своите интереси и тези на нашите привърженици, съзнавайки, че тази явна несправедливост застрашава същността на нашата конкуренция, като е сигурен, че тази несправедливост се основава на прибързано решение и очевидни правни пропуски ".

А след каталунското дерби, Барселона обяви, че ще обжалва червения картон на Жорди Алба

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички