След 14 картона и два гола: Барселона не успя да победи в дербито на Каталуния (ВИДЕО)


След 14 картона и два гола: Барселона не успя да победи в дербито на Каталуния (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6609 0

Барселона допусна грешка в борбата за титлата в Ла Лига, след като постигна неочаквано равенство срещу местния съперник Еспаньол  в навечерието на 2023 г. – 1:1. Двата тима си размениха по попадение през двете части, след като Маркос Алонсо откри още в 7-мата минута, а Хоселу изравни от дузпа в 73-тата минута.

Именно и голмайсторът на каталунците бе виновник за наказателния удар, след като извърши нарушение. Цялостно обаче Барселона подходи несериозно през втората част и липсата на много опасности пред противниковата врата и пропуските на останалите доведоха до само 1 нова точка в актива на каталунците след изиграването на 15-тия кръг в Ла Лига.

По този начин Барселона ще посрещне новата година на върха с 38 точки, но Реал Мадрид също е с толкова след успеха над Валядолид в миналия ден. За Еспаньол пък това бе седмо равенство през кампанията и разполага с 13 точки на 16-а позиция.

Възпитаниците на Шави Ернандес се отличаваха на терена, но още в края на първата част загубиха частично контрола над срещата. През второто полувреме "папагалите" търсиха изравняването и миг невнимание доведе до реализираната дузпа.

След нея "блаугранас" се впусна в редица атаки, но играта бе много накъсана и деветте добавени минути също не бяха достатъчни за победно попадение на Барселона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Вижте каква изненада за феновете бе подготвена преди двубоя!

ГОЛ! Каталунците откриха след само 6 минути игра, след като центриране от корнер бе отклонено от Левандовски към Кристенсен. Вторият пък подаде към партньора си в защита - Маркос Алонсо, който "забравен" прати кълбото във вратата на Фернандес! 1:0!

В 18-тата минута нова добра възможност се отвори пред връхлитащия Маркос Алонсо, след като Жорди Алба небеспокояван напредна по левия фланг, но последвалият удар с глава на бранителя се оказа неточен.

Вижте до какво напрежение, с участието на бивш играч на ЦСКА, се стигна в 31-вата минута!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-тата минута дойде и първото по-опасно положение пред една от двете врати за втората част. Тогава Маркос Алонсо върна услугата на Левандовски от първото полувреме и му прати високо центриране от десния фланг, но ударът на поляка с глава мина покрай напречната греда.

Навлизането в последните двадесет минути на двубоя доведе до дузпа за гостите, които получиха наказателния удар след нарушение на Маркос Алонсо.

ГОЛ! Опитният Хоселу залъга Тер Стеген и стреля в центъра на вратата за 1:1 в 72-рата минута!

Срещата обаче се изнерви изключително много в следващите минути, когато главният арбитър Матеу Лаус започна с показването на редица картони в следващите минути.

Първо Жорди Алба получи бързи два жълти картона - в 74-тата и 78-мата минута, които го изпратиха към съблекалните. Напрежението на терена обаче не стихна и след само още 180 секунди съдията показа на два пъти червения картон, но за гостите.

Първо Винисиус Соуса бе изгонен директно след грубо нарушение срещу Роберт Левандовски, а втори жълт картон получи Кабрера след първия му в 31-вата минута. 

Преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче промени решението на Матеу Лаос и той отмени втория жълт картон, което означава, че двата тима продължиха с изравнени сили.

В 86-тата минута Фердандес се отчете със стпахотно спасяване, след като Кристенсен стреля с глава.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Педри, Левандовски, Фати, Кристенсен, Алонсо, Алба, Роберто, Де Йонг, Рафиня, Гави

Еспаньол: Фернандес, Хил, Кабрера, Гомес, Оливан, Калеро, Соуса, Дардер, Нико, Брейтуейт, Хоселу

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид изпревари Барселона и поне временно се изкачи на първото място, след като вчера победи Валядолид и събра актив от 38 точки. Тимът на Шави Ернандес, който има 37 пункта, ще се опита да си върне върха срещу 17-ия в подреждането - Еспаньол е спечелил само 12 т. след първите 14 кръга!

Преди паузата заради Световното първенство по футбол, Барселона надделя над Осасуна с 2:1 като гост (8 ноември), а Еспаньол загуби домакинството си на Виляреал с минималното 0:1 (9 ноември). На 20 декември играчите на Диего Мартинес пък сломиха Атлетико Пасо на 1/32-финалите за Купата на Краля (1:0).

Последното дерби на Каталуния се състоя на 13 февруари 2022 година (24 кръг, Ла Лига) и завърши при резултат 2:2. Еспаньол няма победа срещу Барселона от 8 мача насам - последната бе на 17 януари 2018 година (1:0, 1/4-финал за Купата на Краля).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички