"Не е хубаво"! Ектор Бейерин разкри за проблем между футболисти и фенове и призова за действия


"Не е хубаво"! Ектор Бейерин разкри за проблем между футболисти и фенове и призова за действия
Снимка: Getty Images

2102 0

Десният бек на Барселона - Ектор Бейерин, излезе с признание относно това как се чувстват футболистите в днешно време. Той разкри за дехуманизация и отчуждение на състезателите спрямо обществото, споделяйки разочарованието си, че те се отдалечават от феновете.

Испанският бранител често взима участие по подобни въпроси, включително такива за опазването на околната среда и намаляването на употребата на пластмаса. Неведнъж скандализира с нестандартната си визия, но има ясна позиция, която отстоява пред обществото.

"Играчите сега биват дехуманизирани. Живеем в един балон, който е напълно отделен от обществото. Всеки ден се отдалечаваме от феновете и това не ми харесва", заяви Бейерин, цитиран от "Barca Universal". 

Неотдавна той призова своите колеги да започнат да плащат своите такси. Като мотив за това изтъкна останалите хора по света, които срещат трудности, поради непрестанната криза.

"Не се нуждаем от толкова неща, колкото си мислим, за да водим нормален живот. Живеем в капиталистически свят, в който голямо значение има купуването на много неща, които обаче не ти дават нищо. Ако вече имаш една кола, защо са ти десет", коментира, цитиран от "Daily Cannon" и продължи.

"Всеки иска да печели повече пари, за да живее възможно най-комфортно. Ние, футболистите, сме в наистина привилегирована позиция. Работим усърдно и правим много жертви, но трябва да сме наясно с това, което имаме откъде идваме и трябва да сме първите, които да искат да допринесат за стабилността на обществото ни", завърши той.

Ето с какво съобщение относно Бейерин и негов съотборник излезе президентът на Барселона Жоан Лапорта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички