Димитър Бербатов изуми: Посочи най-странното име за заместник на Меси в Барселона


Димитър Бербатов изуми: Посочи най-странното име за заместник на Меси в Барселона
Снимка: Instagram

3459 0

Едно от най-разпознаваемите в световен мащаб български имена във футбола Димитър Бербатов даде интервю за испанското списание Marca Plus. Бившият играч на Манчестър Юнайтед поговори за кариерата си и отговори на няколко любопитни въпроса, сред които "Кой би могъл да е заместникът на Лионел Меси в Барселона?". Именно там се получи доста изненадващ отговор, защото той посочи Килиан Мбапе, а подобен трансфер изглежда невъзможен, още повече, че той мечтае да заиграе в Реал Мадрид.

"Когато напуснах българския футбол и отидох в Германия, се развих във всяко отношение – тренирах повече и внимавах повече какво ям. Превърнах се в мъж. Когато стана факт трансферът ми в Тотнъм, си казах: "Майко мила, платиха 15 милиона за мен". С Тотнъм спечелихме Купата на Лигата под ръководството на Хуанде Рамос. Той вярваше в мен и ме пускаше във всеки мач. Спомням си, че когато стана ясно, че отивам в Юнайтед, ме повика и ми каза: "Берба, ако си отидеш, с теб си отива красивият футбол". Това е най-големият комплимент, който са ми правили. 

Още в първата си година в Юнайтед спечелих Премиър лийг. Никой българин не го беше правил до момента. Освен това станах голмайстор, което беше много специално за мен. Играх с играчи като Скоулс, Кристиано Роналдо, Рууни... Естествено научих много и от Алекс Фъргюсън. В България много дечица искат да бъдат като Кристиано Роналдо. Имитират го как празнува гол, как се засилва при удар. Да, но трябва да знаят, че той хвърля страшно много усилия. Идва първи на тренировка и си тръгва последен. Юнайтед имаше лошия късмет на два пъти да срещне Барселона на финал в Шампионската лига. Това може би беше най-силният тим на Барса в цялата история. Може би двойката Меси – Гуардиола е най-добрата двойка между играч и треньор" - споделя Бербатов.

"На 37 години реших да отида в Индия. Изживях нещо различно. След това си казах, че е време да спра. За мен най-добрите нападатели са Меси и Роналдо. След тях е Левандовски. За Бензема мисля, че е сред нападателите, които не са оценени достатъчно. Той бележи, асистира и помага много на своите съотборници. За мен той е на нивото на нападатели като Левандовски и Агуеро. Целият свят се пита кой е най-добрият – Меси или Роналдо. Моля Ви, не ме питайте. Невероятно е, когато един играч е на върхово ниво четири или пет години. А представете си 15!" - коментира още той.

След това Митко бе запитан кой според него може да замести Лионел Меси в Барселона: "Замисляйки се, на първо място се появява името на Мбапе. Той е феномен. Вижда и чете футбола по много лесен начин. Ако контузиите го подминават, ще вземе "Златната топка".

A кои са 5-те най-спешни задачи в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички