Манчестър Сити е най-скъпият отбор в света (класация)


Манчестър Сити е най-скъпият отбор в света (класация)
Снимка: Getty Images/Guliver

14409 0

Манчестър Сити разполага с най-скъпия състав в света и е единственият отбор, чиято цена надхвърля 1 милиард евро. Това показва годишният доклад на Международния център за спортни изследвания, в който се изчислява цената на всички отбори от топ 5 първенствата на Европа (Англия, Испания, Италия, Германия и Франция).

Точната цена на състава на "небесносините" е 1,036 млрд. евро. На второ място се нарежда тимът на Пари Сен Жермен с 888 млн. евро, а трети е другият гранд от град Манчестър - Юнайтед, със своите 844 млн. евро. Четвъртата позиция е за състава на Барселона, чиято стойност възлиза на 826 млн. евро.

На пето място се нарежда тимът на Челси, който направи много силно лято на трансферния пазар - 763 млн. Едва на шесто място се нарежда испанският колос Реал Мадрид, чийто състав струва 708 млн. Веднага след "белия балет" се нарежда английският шампион Ливърпул - с далеч по-скромните 666 млн. евро.

Класацията в топ 10 допълват отборите на Ювентус, Арсенал и Евертън. Извън първата десетка остават отбори като Атлетико Мадрид, Тотнъм, Интер, както и европейският шампион Байерн Мюнхен, който е едва на 15-то място с 408 милиона евро. Цели 28 отбора от топ 5 първенствата на Европа струват над 200 млн. евро.

А кои са най-надценените трансфери през това лято във Висшата лига - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички