5-те най-спешни задачи в Барселона


5-те най-спешни задачи в Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

2002 0

Барселона преживя разочароваща година, а впоследствие дейността на клуба на трансферния пазар не обнадежди напълно привържениците на тима, че ще дойдат по-добри времена. Въпреки това, началото за каталунците в испанската Ла Лига не е никак лошо - отборът разгроми Виляреал с 4:0 на старта, а след това разби и Селта с 3:0, за да последва равенство 1:1 със силния отбор на Севиля.

В Барселона обаче имат още много работа. Престижното испанско издание Marca посочва 5-те най-належащи задачи, които каталунците трябва да изпълнят. Ето и кои са те:

1. Ситуацията с Меси: Аржентинецът е категоричен, че ще напусне при това ръководство и твърдо отказва нов договор (сегашният изтича след края на сезона). Хосеп Мария Бартомеу обаче рано или късно ще напусне, като до края на кампанията Барселона със сигурност ще има нов президент. От него зависи дали най-голямата звезда в историята на клуба ще остане на "Камп Ноу", или ще спази заканите си и ще напусне.

2. Договорът на Тер Щеген: Стражът е сред най-важните фигури за отбора. Сделката с него изглежда почти сигурно, като контрактът му трябва да бъде завършен скоро и да е със срок до 2025 година.

3. Договорът на Ансу Фати: Младокът продължава развитието си от миналия сезон и се превръща във все по-важна част от Барселона. Още през това лято имаше готови кандидати да заплатят 150 милиона евро за услугите му. Неговият мениджър Жорже Мендеш е сред специалистите в областта, той знае това и със сигурност ще изисква повече за своя клиент при нови преговори.

4. Ерик Гарсия: Юношата на Барселона е вероятно най-желаната цел на Роналд Куман, но той не бе привлечен от тима на Манчестър Сити. Неговият договор с "гражданите" изтича и няма изгледи да бъде подновен. Така Гарсия може да бъде продаден още през зимата за ниска сума, за да не бъде изпуснат. Каталунците биха искали да се възползват от това.

5. Мемфис Депай: Друг силно желан от Куман футболист. Посочено е, че Усман Дембеле е ключът за тази сделка. Той отказа да напусне "Камп Ноу", но ако го стори, то моментално ще се освободи място за нидерландския нападател.

А шефът на Ла Лига определи Меси като "машина за правене на пари".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички