Шефът на Ла Лига за Меси: Той е машина за правене на пари


Шефът на Ла Лига за Меси: Той е машина за правене на пари
Снимка: Getty Images/Gulliver

1239 0

Хавиер Тебас е благодарен и облекчен, че Лионел Меси не успя да напусне Барселона през миналия трансферен прозорец. Аржентинският нападател се опитваше си тръгне от  "Камп Ноу, като Интер и Манчестър Сити изглеждаха като възможни дестинации.

"Обичам да гледам Меси кка играе в Испания. Той е машина за правене на пари.", каза Тебас на галавечер, организирана от италианското издание La Gazzetta dello Sport. „

"Готвехме се за трансфери на Меси и Кристиано Роналдо от години, за да не донесе финансова травма. Неймар отиде в Пари Сен Жермен и френската лига не е стигнала до международно ниво. Кристиано отиде в Торино, а Серия А също не. "

Въпреки че напускането на Меси несъмнено би навредило на международната привлекателност на Ла Лига, Тебас отрича, че това би било катастрофа за марката. "Ако Меси беше напуснал, все още бихме продали правата за следващите четири сезона по света. Никой не ни се обади да каже, че щеше да прекрати договора, ако Меси отиде", обясни той.

"Играчите са важни, но нещата продължават. Кристиано и Неймар си тръгнаха и ние продължихме да се развиваме. Това се дължи на работата, която свършихме за разрастването на марката. Няма нито един играч, който да трансформира цялата лига".

А какви други причини освен Меси има за напускането си президентът на Барселона Хосеп Бартомеу - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички