Десетима играчи може да спечелят първия си трофей с Барса срещу Атлетик


Десетима играчи може да спечелят първия си трофей с Барса срещу Атлетик
Снимка: Getty Images/Guliver

996 0

Испанската суперкупа е най-малката от четирите трофея, които се предлагат на Барселона през този сезон, но деликатната позиция, в която се намира клубът, означава, че той не може да бъде изгубен. Финалът в неделя срещу Атлетик Билбао може да даде важна инжекция на увереност, ако отборът на Роналд Куман успее да спечели.

Ако все пак победят отбора на Марселиньо, както миналата сряда на "Сан Мамес" за първенството, до 10 играчи на Барса ще спечелят първия си трофей в фланелка на "Блауграна" - а Куман ще спечели първия си като треньор на Камп Ноу.

Десетте играчи, преследващи първия си трофей с клуба, са: Мингеса, Араухо, Дест, Жуниор Фирпо, Пянич, Педри, Де Йонг, Брейтуейт, Гризман и Тринкао. Всички те, освен Дест, участваха в полуфиналната победа над Реал Сосиедад, или като титуляр, или като резерви. Дест не беше 100 процента, така че не се включи, но той трябва да започне във финала.

Пет от тези 10 бяха част от кампанията без трофей през миналия сезон. За Араухо, Жуниор, Де Йонг, Брейтуейт и Гризман бе първа година без успехи на "Камп Ноу". Що се отнася до останалите петима, те всички са в първия си сезон в клуба и биха могли да ударят джакпота при първия шанс за трофей, откакто пристигнаха.

От 10-те, трима от тях (Гризман, Де Йонг, Пянич, Брейтуейт и Тринкао) знаят какво е да спечелиш трофей на клубно ниво, предвид това, което са правили в предишните си клубове.

А какво се случва с Лионел Меси и травмата му преди финала за Суперкупата на Испания?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички