Плановете на Куман за финала за Суперкупата зависят изцяло от Меси


Плановете на Куман за финала за Суперкупата зависят изцяло от Меси
Снимка: Getty Images/Gulliver

913 0

Лионел Меси ще бъде част от групата на Барселона, който ще пътува до Севиля тази сутрин преди утрешния финал на Суперкупата на Испания. Аржентинецът, който страда от травма в левия крак, не тренира вчера и ще бъде изправен пред късен тест за фитнес.

Дали ще играе, или не, ще обуслови тактическите планове на Роналд Куман срещу Атлетик. Само преди 10 дни Меси изигра ключова роля за победата в първенството над Билбао. Той вкара два гола, а гредата го спря за хеттрик. Движението мупокрай Педри беше ключово за адаптация към схемата на на Марселино 4-4-2, но треньорът на Атлетик със сигурност е научил урока си и ще промени стратегията си срещу Барса за финала.

Меси е вкарал 26 гола в 38 мача срещу Атлетик и също е изиграл решаваща роля във финалите. През 2009 г. той допринесе на финала срещу Валенсия. Три години след това той помогна за победата на отбора на "Калдерон", а през 2015 г. отбеляза незабравим гол на финала на "Камп Ноу".

Финалът в неделя ще даде шанс на Меси да си осигури 35-ия си трофей с Барселона и е трудно да го видим да не бъде включен в състава. Дали ще играе, или не, е съвсем друго нещо. Има риск той да влоши мускулната си травма и Барса не може да си позволи да остане без него по време на безмилостния календар до края на сезона. В Ла Лига той ще е необходим в предстоящите мачове срещу Елче, Атлетик, Бетис, Алавес, Кадис и Севиля. А в Шампионска лига Барселона се изправя срещу ПСЖ на "Камп Ноу" след месец.

Ако Меси играе, Брейтуейт ще се върне обратно на пейката. Ако Меси започне като резерва, датският нападател ще се нареди до Педри. Другото съмнение на Куман е кого да използва отдясно. Дест изглежда се е възстановил от контузията, която е получил срещу Гранада, но Мингеса се справи добре на полуфинала от миналата седмица и Куман може да реши да го задържи в отбора. В противен случай се очаква треньорът да изведе подобен отбор на този, която победи Реал Сосиедад.

A Рики Пуч разказа историята зад решаващата дузпа срещу Реал Сосиедад и защо той настоя да я изпълни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички