Ривалдо посочи ключовата разлика между Роналд Куман и Зинедин Зидан


Ривалдо посочи ключовата разлика между Роналд Куман и Зинедин Зидан
Снимка: Getty Images/Guliver

1294 0

Бившият бразилски национал Ривалдо похвали начина, по който Роналд Куман работи с младежите на Барселона, и разкритикува Зинедин Зидан, че не е направил нещо подобно в Реал Мадрид. Бившият плеймейкър на Барселона обясни, че холандецът успешно е интегрирал млади таланти в група опитни играчи.

"Винаги съм казвал, че ключът към управлението на младите таланти е да не се оказва прекалено голям натиск върху тях. И мисля, че Куман се справя добре, като събира младите заедно с Бускетс, Меси и Алба. Куман заслужава да бъде поздравен и уважаван за това си действие".

"Не знам кой ще стои зад всичко това, но Зидан прави обратното на това, когато започна да използва млади таланти като Феде Валверде, Родриго или Винисиус. Прочетох тази седмица, че може да има наказание, защото Винисиус бил погледнал мобилния си телефон по време на разговор със Зидан. Тези неща не трябва да се решават, като се наказва играчът да не играе, защото и Зидан страда, както и отборът. Това би означавало да отпадне футболист, който може да бъде от решаващо значение в много мачове. Това обикновено се решава с глоба", допълни Ривалдо. А какво сподели Зинедин Зидан след отпадането от Суперкупата на Испания - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички