Отлагането на президентските избори промени тотално трансферните планове на Барселона


Отлагането на президентските избори промени тотално трансферните планове на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1563 0

7 март вероятно ще бъде новата дата за изборите за президент на Барселона след поредица от срещи в петък. Барса се срещна с каталунското правителство сутринта и се съгласи, че няма да е възможно, предвид текущото състояние на пандемията на коронавируса в региона, да се проведе на 24 януари, както беше планирано.

По-късно в петък изпълняващият длъжността президент Карлес Тускетс се срещна с тримата кандидати за президент Жоан Лапорта, Виктор Фонт и Тони Фрейкса, за да обсъдят възможностите за напред.

Беше постигнато споразумение изборите да бъдат отложени до 7 март, като бяха обсъдени и редица други въпроси. Клубът ще се стреми да създаде повече избирателни секции около Каталуния и Испания, за да позволи на възможно най-много членове на клуба да гласуват. Освен това с разрешението на правителството е договорено също така гласуването по пощата да се проведе до 7 март.

Това ще повлияе на трансферните планове на каталунците. Една от големите цели на клуба - Ерик Гарсия, няма да пристигне на "Камп Ноу" през януари. Играчът на Манчестър Сити беше цел номер едно на зимния трансферен пазар за Барса, но липсата на одобрение от кандидатите за президент спря работата, на която спортният директор Рамон Планес посвети последните няколко месеца.

"Не можем да дадем одобрение на управителния съвет за вземане на решения. Заключихме, че ако той е играч, който трябва да завърши договора си, трябва да изчакаме". Договорът му е до юни месец, но от Барса преговаряха да пристигне 5 месеца по-рано, за да може да помогне на отбора.

А какво се случва с Лионел Меси и травмата му преди финала за Суперкупата на Испания?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички