Четирите звезди, които Барселона ще опита да вземе със свободни трансфери


Четирите звезди, които Барселона ще опита да вземе със свободни трансфери
Снимка: Getty Images

11556 0

Испанският колос Барселона е набелязал четирима звездни футболисти, които ще опита да привлече като свободни агенти през 2023 година. Каталунците ще опитат да вземат без пари Лионел Меси, Диого Далот, Жоржиньо и Иниго Мартинес, пише каталунското издание Diario Sport.

В последните седмици и месеци се спекулира усилено с бъдещето на Лионел Меси, като в Испания продължават да настояват, че той ще се завърне на "Камп Ноу" догодина. Самият Меси обаче подчерта, че ще решава бъдещето си едва след Световното първенство в Катар.

Връща се - не се връща: сагата "Меси - Барселона"

Договорът на аржентинеца с Пари Сен Жермен е до лятото на 2023 година и все още не е ясно дали той ще го удължи, каквото е желанието на парижнаи, или ще изчака да изтече, за да се присъедини към Барса. Това решение се очаква да бъде взето след Мондиал 2022.

Барса желае без пари играчи на Манчестър Юнайтед и Челси

Що се отнася до Диого Далот, бранителят на Манчестър Юнайтед също има договор до лятото на 2023-а. 23-годишният португалец изкара сезон под наем в Милан през сезон 2020/21, а сега се опитва да се наложи в състава на Ерик тен Хаг, като през този сезон е играл като титуляр във всички мачове на отбора във Висшата лига.

Халфът на Челси Жоржиньо достигна кулминацията в кариерата си през 2021-ва, когато спечели Евро 2020 с Италия, а преди това спечели и Шампионска лига със "сините". 30-годишният полузащитник е желан от Шави и може да премине на "Камп Ноу" след изтичането на настоящия му контракт с Челси.

Испанският бранител, който Шави иска в Барса

Иниго Мартинес е последният играч, който Барселона желае да привлече със свободен трансфер. 31-годишният испански бранител играе за Атлетик Билбао и е един от най-стабилните защитници в Ла Лига. Той също може да потърси развитие в кариерата си отвъд Баската област.

Несъмнено най-голям интерес от четирите имена поражда това на Лионел Меси, като феновете на Барселона стискат палци той да се завърне на "Камп Ноу". Наскоро се появи любопитна статистика, че само четири отбора останаха пълна загадка за Меси в Шампионска лига (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички