Четирите отбора, които останаха пълна загадка за Меси в Шампионска лига


Четирите отбора, които останаха пълна загадка за Меси в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6267 0

Суперзвездата на ПСЖ Лео Меси стана първият футболист, който вкара на 40 различни отбора в Шампионска лига, след като се разписа срещу Бенфика на 5 октомври. Попадението беше 127-ото на сметката на аржентинския футболист в турнира в 159 изиграни мача. Меси е играл срещу 44 различни отбора в Шампионска лига, като е успял да се разпише срещу 40 от тях.

Единствените клубове, които са успели да не позволят на аржентинската звезда да отбележи гол срещу тях, са Атлетико Мадрид, Интер, Рубин Казан и Удинезе.

Атлетико Мадрид

Лео Меси е успял да вкара 32 гола на „дюшекчиите“ в 39 мача в Ла Лига, но Атлетико Мадрид е успял да спре аржентинеца в четирите пъти, в които са се изправили един срещу друг в Шампионска лига.

Интер 

„Нерадзурите“ изравниха рекорда на испанския тим по това отношение. Три от тези мача бяха през сезон 2009/10, когато Лионел Меси не успя да отбележи гол или да даде асистенция и в двата мача срещу Интер. Тогава Барселона загуби с общ резултат от 1:3 на полуфиналите на Шампионска лига. Той също не успя да се разпише и в един от мачовете в груповата фаза на турнира. През този сезон „нерадзурите“ успяха да вдигнат „Ушатата“ под ръководството на Жозе Моуриньо.

Рубин Казан

Рубин Казан е може би най-изненадващият клуб, който влиза в списъка. Руският тим попадаше в една и съща група с Барселона в две поредни издания на турнира – през сезон 2009/10 и сезон 2010/11. В първия случай каталунците даже допуснаха неочаквана загуба на „Камп Ноу“ с 1:2.

През следващата кампания Рубин Казан успя да се добере до равенство в първата среща, но след това губи с 0:2 на „Камп Ноу“. Меси не се е разписал в нито един от изброените мачове.

Удинезе

Последният тим, който попада в списъка, е Удинезе. Лео Меси се е изправял един-единствен път срещу италианския тим – в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2005/06. В първия мач между двата отбора Барселона се наложи с резултат от 4:1. Аржентинската звезда игра 70 минути, но не успя да окаже осезаемо въздействие върху развитието на мача. При втората среща на двата клуба Меси остана на резервната скамейка.

Аржентинската звезда е играл общо 13 пъти срещу изброените отбори, като във всичките срещи е носил екипа на Барселона.

Въпреки че не е успявал да се разпише срещу изброените клубове, Меси избухна с майсторско попадение срещу Бенфика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички