Британски милиардер убеден, че ще спечели наддаването за "Камп Ноу" с главозамайваща оферта


Британски милиардер убеден, че ще спечели наддаването за "Камп Ноу" с главозамайваща оферта
Снимка: Getty Images/Gulliver

1742 0

След като преди дни стана ясно, че Барселона ще продаде права за своя храм "Камп Ноу" в рамките на един сезон, вече дори има голям фаворит, който е сигурен, че ще спечели наддаването. Това е милиардерът Алки Дейвид, който е член на семейство Левентис, но притежава и британски паспорт.

Състоянието на Дейвид е оценявано на 2,6 милиарда паунда, като той е наследник на завода, който отговаря за "Coca Cola". Той се чувства в прекрасна позиция да спечели възможността, отдадена от Барселона, като сподели, че всичко протича по неговия план.

"Това е възможност, за която съм приповдигнато оптимистично настроен. Това е исторически момент в историята на спорта и пасва добре с настоящите ми планове. Бе осъществен контакт в началото на седмицата и аз съм уверен, че сделката ще се осъществи и тя ще бъде рекордна" - сподели роденият в Нигерия милиардер.

Той дори е измислил какво име ще добави към "Камп Ноу", а именно - това на една от двете му компании - "FilmOn" или "Swissx", като допълни, че и двете ще пасват перфектно, тъй като може да се намери спортната връзка и при двете. Междувременно, именно чрез "Камп Ноу" Барселона намери начин да се справи с кризата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички