Черна котка! Манчестър Юнайтед пак се издъни срещу Лестър, ВАР спаси "червените дяволи"


Черна котка! Манчестър Юнайтед пак се издъни срещу Лестър, ВАР спаси "червените дяволи"
Снимка: Getty Images

4222 0

Манчестър Юнайтед отново се издъни срещу кошмара си Лестър, завършвайки 1:1 в среща от 31-ия кръг на Висшата лига, проведена на „Олд Трафорд. Така в пети пореден мач „червените дяволи“ нямат победа срещу „лисиците“. Резилът за Юнайтед щеше да е пълен, но ВАР спаси домакините, отменяйки гол на Джеймс Мадисън 10 минути преди края.

Гостите откриха резултата в 63-ата минута чрез Ихеаначо. Юнайтед се добра до хикса благодарение на гол на Фред само 3 минути по-късно.

След добавената само 1 точка „червените дяволи“ са на 6-ото място с актив от 51 точки, на 3 от 4-ия Арсенал, който е и с 2 мача по-малко. Лестър е девети с 37 пункта.

Хората на Ралф Рангник изиграха поредния си безобразен мач. Кристиано Роналдо отпадна от сметките за този мач, като информациите са, че португалецът най-вероятно е болен. Без него обаче Юнайтед не предложи почти нищо интересно в предни позиции. На практика Рангник започна без типичен нападател, като често на върха на атаката се озоваваше Бруно Фернандеш. Гостите пък профукаха няколко изключително чисти положения и могат да съжаляват, че не си тръгнаха отново с трите точки от „Олд Трафорд“.

Любопитен момент е, че феновете на „Олд Трафорд“ посрещнаха капитана на Юнайтед Хари Магуайър с аплодисменти, за разлика от отсвиркванията, които отнесе от запалянковиците на мача на националния отбор на Англия.

Домакините имаха териториално предимство през първото полувреме, но играта им не спореше. „Лисиците“ стояха доста по-добре на терена и пропуснаха няколко отлични възможности да поразят вратата на Де Хеа. Фернандеш пропусна най-чистото положение за Юнайтед заради отличната намеса на Шмайхел.

След почивката „червените дяволи“ пробваха да натиснат, но се забеляза тотална липса на креативност в офанзивен план. Вместо това по-стабилно стоящият тим на гостите откри резултата чрез Келеши Ихеаначо в 63-ата минута. Само около 180 секунди по-късно Юнайтед успя да изравни след гол на Фред.

До края по-чистите положения се откриха пред Лестър, но техните футболисти ги пропиляха. В 80-ата минута ВАР спаси домакините, отменяйки гол на Джеймс Мадисън.

До края домакините пробваха финален натиск, но не успяха да се доберат до победата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата възможност в мача се откри пред Лестър във 2-ата минута. Мадисън центрира от фаул, Барнс се извиси с глава, но изстрелът му мина на сантиметри над вратата на Де Хеа.

Лестър продължи да стои по-добре на терена. В 11-ата минута Харви Барнс напредна добре, но отправи доста нескопосан удар от дъгата на пеналта. Само 120 секунди по-късно отново той би слабо в удар.

След това домакините стигнаха до два поредни корнера, при които създадоха напрежение пред Шмайхел.

Последваха минути, в които "червените дяволи" наложи малко повече от темпото си на игра. В 21-ата минута Пол Погба отправи слаб удар с глава в ръцете на Шмайхел.

В 26-ата минута дойде най-чистото положение за домакините. След грешка на Фофана, топката стигна до Бруно Фернандеш, който от чиста позиция би, но Шмайхел спаси с крак.

Келеши Ихеаначо от гостите отправи тотално разочароващ удар от дъгата на пеналта в 31-ата минута.

В 36-ата минута Харви Барнс от малкия пеналт би на сантиметри от лявата странична греда. Той претендираше за корнер.

До почивката Юнайтед владееше инициативата, но не успя да застраши сериозно вратата на Каспер Шмайхел.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Рангник извърши принудителна смяна като на мястото на Люк Шоу се появи Алекс Телеш.

В първите минути след паузата домакините пробваха натиск без никакъв успех.

Гостите постепенно отново станаха по-опасни в преди позиции. Така в 63-ата минута Келеши Ихеаначо откри резултата. Джеймс Мадисън центрира отляво към нападателя, който плонжира и матира Де Хеа с глава за 0:1.

Радостта на гостите обаче не продължи дълго. По-малко от 180 секунди по-късно Фред възстанови равенството. Той прати топката в мрежата с добавка, след като Шмайхел първоначално отби удара на Фернандеш – 1:1.

Последваха два големи пропуска за Лестър. Първо в 70-ата мин. Ихеаначо получи подарък, но не успя да преодолее Де Хеа от малък ъгъл. В 72-ата мин. испанският страж спаси домакините след удар с глава на Фофана.

В 80-ата минута Джеймс Мадисън вкара гол за гостите. „Лисиците“ първоначално се израдваха, но след презазглеждане от ВАР съдията отмени попадение заради нарушение преди изстреля на офанзивния халф на Лестър.

До края домакините пробваха финален натиск, но не успяха да се доберат до победата.

Манчестър Юнайтед – Лестър 1:1

Голмайстори: 0:1 Келеши Ихеаначо (63), 1:1 Фред (66)

СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Магуайър, Шоу, МакТоминей,Фред,  Санчо, Погба, Еланга, Фернандеш

Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Еванс, Джъстин, Менди, Тилеманс, Дюсбъри-Хол, Барнс, Медисън, Ихеаначо

ПРЕДИ МАЧА:

Манчестър Юнайтед се представя доста колебливо напоследък във Висшата лига, а хората на Ралф Рангник отпаднаха и от Шампионска лига. Юнайтед се намира на шеста позиция в класирането и продължава битката за финиширане в Топ 4 и участие в най-комерсиалния турнир и през следващата кампания.

Лестър се намира в "златната среда". „Лисиците“ са на 10-о място и ще доиграят спокойно сезона, но това не им пречи да се хвърлят с всички сили на „Олд Трафорд“.

Любопитен факт е , че Юнайтед няма победа над Лестър в последните 3 мача помежду им!

Аут от сметките на Ралф Рангник са Единсон Кавани и Мейсън Грийнууд. Брендън Роджърс няма да може да разчита на Джейми Варди, Райън Бертранд, Уилфред Ндиди и Дани Уорд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички