Баските грандове категорични - няма да играят финала за Купата без публика


Баските грандове категорични - няма да играят финала за Купата без публика
Снимка: Getty Images/Gulliver

912 0

Испанските Атлетик Билбао и Реал Сосиедад искат отложения им финал за Купата на Краля да се проведе, когато коронавирусът вече не е заплаха, пред пълни трибуни. Това споделиха и двата клуба в съвместно изявление.

"Президентите на финалистите за Купата на Краля Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, след среща с президента на Испанската футболна асоциация, се съгласиха да поискат финала да бъде изигран пред публика на по-късен етап, който ще бъде споразумян от трите страни. И двата клуба винаги са искали нашите запалянковци да имат възможност да посетят срещата и точно това искаме повече от всичко – финал за Купата с нашите фенове по трибуните“, се казва в изявлението.

КОЙ ОТ РЕАЛ МАДРИД И БАРСЕЛОНА ИМА ПО-ЛЕСНА ПРОГРАМА ДО КРАЯ НА СЕЗОНА?

Първият финал между двата престижни баски клуба трябваше да се изиграе първоначално на 18 април в Севиля, преди професионалният футбол да бъде отложен за неопределено време през март заради COVID-19. Собствениците са уверени, че сезонът в испанската Ла Лига може да бъде подновен в средата на юни при закрити врати, като се очаква феновете да не се завърнат по стадионите до 2021.

Но финалистите за Купата на страната не искат сблъсъка им да се проведе пред празни трибуни и са склонни да изчакат колкото е нужно, за да гарантират, че техните привърженици ще се насладят на финала. В съобщението се добавя, че двата клуба са поискали от Изпълнителния комитет на федерацията, на следващото му събрание на 8 май, да гарантира, че финалът ще бъде деклариран като официален двубой и ще се изиграе пред публика.

Междувременно се появиха информации, че испанският колос Барселона се нуждае от 70 млн. евро до края на юни, за да "върже бюджета" (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички