Бартомеу проговори за скандала с Лионел Меси и бъдещето на Луис Суарес


Бартомеу проговори за скандала с Лионел Меси и бъдещето на Луис Суарес
Снимка: Gulliver/GettyImages

6497 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу даде обширно интервю пред клубната телевизия, в което говори по разнородни теми. Бартомеу засегна казуса с Лионел Меси, треньорския пост, както и имената на няколко футболисти, за които в последно време се спряга, че ще дойдат или ще си тръгнат от "Камп Ноу".

"Като президент на Барселона не искам да влизам в никакъв конфликт с Лео. Както знаем, той предпочита да говори на терена. Тази тема е приключена. Не мога да позволя най-добрият футболист в света да ни напусне. Можем да се поздравим, че Меси все още е тук. Искаме Лео да приключи кариерата си при нас и да бъде част от бъдещ проект след това", каза Бартомеу.

По отношение на рокадата на треньорския пост, Бартомеу заяви: "Роналд Куман ще е в клуба за дълги години напред. От много време го искахме. На Кике Сетиен му беше казано, когато беше освободен. Обсъждахме раздяла по приятелски, но не успяхме да стигнем до споразумение и сега той реши да ни съди."

Бартомеу отказа да говори с конкретни имена относно евентуалните входящи трансфери на отбора, и по-конкретно Лаутаро Мартинес и Мемфис Депай, но подчерта следното: "Потърпевши сме от липсвата на средства и трябва да се адаптираме към това. Длъжни сме да намалим бюджета за заплати, за да изпълним условията на финансовия феърплей. За момента ако трябва да вземем нов играч, преди това трябва някои други да си тръгнат. Набелязали сме нови попълнения, но и имаме идея кои трябва да си тръгнат."

По отношение на Луис Суарес, Бартомеу увери, че уругваецът е техен играч и има договор с клуба. Той го определи като един от най-важните футболисти за Барселона. Що се отнася до Рики Пуч, президентът каза: "Нещата бяха преувеличени. Не е вярно, че Куман няма да разчита повече на него."

Бартомеу не подмина и темата с вота на недоверие срещу него. "Всички в Борда на директорите сме учудени от високия брой на събрани подписи, но уважаваме демократичните устои на клуба. Разполагаме с 10 дни, за да валидираме всички тези подписи. Това е максимално прозрачен процес. За момента обаче никой от ръководството не иска да напуска. Клубът не трябва да спира да работи. Нека да забравим миналото. Започва новият сезон и футболистите са ентусиазирани. Нека да се съсредоточим върху това", каза Бартомеу.

В петък пък спряганият преди време за треньорския пост в Барселона Маурисио Почетино разкри дали е получавал предложение от каталунците, както и кой отбор мечтае да ръководи в своята кариера (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички