Готви се вот на недоверие срещу Бартомеу


Готви се вот на недоверие срещу Бартомеу
Снимка: Guliver/GettyImages

1348 0

Сериозна заплаха тегне над позицията на Хосеп Мария Бартомеу като президент на Барселона, след като се подготвя вот на недоверие срещу управата на каталунците. Опозицията успя да събере 18 хиляди подписа, които ще бъдат представени пред клуба.

Когато подписите бъдат одобрени, Барселона ще стартира процес по организирането на референдум, според който ще се реши бъдещето на Бартомеу. Ако на въпросния референдум 66% от гласовете бъдат „за“ оставка на сегашното ръководство, ще бъдат организирани нови избори в края на настоящата година, а не през март, каквито бяха прогнозите. Очаква се датата на референдума да бъде обявена в следващите между 10 и 20 дни. Във вчерашния ден опозицията бе събрала едва 14 хиляди подписа, но бройката им се е покачила значително през последните часове.

Очаква се в петък да бъде организирана пресконференция, на която да бъдат представени кандидатите за президент на Барселона и да бъдат обявени следващите стъпки в сагата с ръководния пост в клуба. А ето защо Роналд Куман няма да ръководи първия мач на Барселона в Ла Лига от новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички