Барселона разчита завръщането на Меси да формира 1/4 от приходите им за сезон 23/24


Барселона разчита завръщането на Меси да формира 1/4 от приходите им за сезон 23/24
Снимка: Getty Images

4807 0

В Барселона очакват завръщането на Лионел Меси в клуба да окаже положителен ефект върху техните доходи. Това е една от приините ръководството да иска да види аржентинеца отново в синьо-червена фланелка, пише "Mundo Deportivo". Останалите причини са спортна и сантиментална.

Колко % от клубните приходи ще формира Лео?

Източници, близки до клуба, споделят, че завръщането на легендата в Каталуня може да донесе 25% от общите приходи на Барселона през следващия сезон. Според други прогнози този процент може да достигне до 33.

Съпоставката с "Air Jordan"

В каталунския клуб смятат, че при правилен подход привличането на Меси може да има същото, дори по-голямо, икономическо влияние от сътрудничеството с марката "Air Jordan", тъй като футболът е по-глобален спорт от баскетбола.

Както е известно, завръщането на нападателя е приоритет за Барселона. Треньорът Шави Ернандес гради плановете си за следващия сезон спрямо увереността, че ще разчита на аржентинската звезда.

Колко е носил преди Меси на Барса?

"Mundo Deportivo" пише, че влиянието на Меси върху приходите на клуба преди пандемията е било около 250-300 милиона евро годишно.

Каталунският гранд планира да предложи на своята легенда договор за 1 или 2 години. Ако той се съгласи на 2-годишен контракт, той ще вземе участие в събитията, посветени на 125-ата годишнина от създаването на клуба. А ето как отговори босът на Барселона на въпрос връща ли Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички