Въпреки казаното от Лапорта: УЕФА все още може да извади Барселона от Шампионска лига


Въпреки казаното от Лапорта: УЕФА все още може да извади Барселона от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1952 0

В понеделник президентът на Барселона Жоан Лапорта се впусна в сложна, но яростна защита по случая "Негрейра". Той атакува Реал Мадрид, като "белия балет" не остана длъжен. Той говори и за УЕФА, както и за евентуалната санкция за Шампионска лига. Никой от Нион поне засега няма да отговори на Лапорта, а ако някой ще отговори, това ще бъде самият президент Александър Чеферин, както направи преди седмици.

"Изводите, които имам от разследването на УЕФА, са, че те ще се произнесат, когато има резултат от делото. Тъй като съм убеден, че Барселона ще бъде освободена от всяка наказателна отговорност, за мен е ясно, че ще продължим, както обикновено“, каза Лапорта. Участието на Барселона в Шампионска лиха обаче все още е под въпрос.

Другият начин за санкциониране на УЕФА

УЕФА все още може да реши да накаже Барса през следващите месеци. Припомняме, че през март назначи етични и дисциплинарни инспектори, които да проучат връзката на клуба с Негрейра, който получи 7,3 милиона евро плащания от "Блауграна" през своите 17 години като вицепрезидент на съдийската комисия на Испания. От 2007 г. правилата на УЕФА включват забрани за един сезон за клубове, признати за виновни в опит да повлияят на резултата от мач "на национално или международно ниво".

Следователно Барса е изправена пред заплахата от изключване от Шампионска лига, потенциално още през следващия сезон. За да влошат нещата за каталунците, Спортният арбитражен съд, към който клуба може да обжалва, склонява да потвърди забрана от такова естество. На специалната пресконференция Лапорта дори показа доказателства, които според него оневиняват Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички