От длъжник до милионер: Как автографите на Меси и Роналдо създадоха империя?


От длъжник до милионер: Как автографите на Меси и Роналдо създадоха империя?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

5270 0

"Ловец" на автографи разкри как е преминал през дълг от 10 000 паунда до изграждането на свой бизнес със сувенири, след като си е осигурил подписани колекционерски предмети от звезди като Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Питър Джонсън е създал бизнеса "Firma Stella" в опит да предложи на феновете възможността да се сдобият с набор от различни сувенири от спортни звезди.

От затънал в голям дълг до милионер

От снимки до подписани ризи до други артефакти, шефът на Firma Stella сега има 12 души, които работят за него и се е издигнал до статут на милионер. Джонсън твърди, че неговият бизнес, който е базиран в Уорчестършир, ще търси различни спортни сувенири от цял свят.

Стремежът му да "преследва разни неща" във всички видове спорт радикално преобразил живота му, помагайки на Джонсън да изчисти дълга си от 10 000 паунда и да изгради своя собствена империя.

"Още като тийнейджър обичах да дебна за автографи и да събирам неща, за да ги продам. Започнах да пътувам по света, за да преследвам неща.  Ходих на Формула 1 в Азия, Световната купа по ръгби в Япония, предсезонните обиколки на Манчестър Сити. Тогава реших: "Нека превърнем това в империя". Имах дълг от 10 000 паунда… Сега съм милионер. Всичко това с четири години и половина работа", каза Джонсън пред The Daily Mail.

Срещата с Роналдо и "големия риск" с Меси

Джонсън си спомни шокиращата си среща с Роналдо като част от бизнес начинанието му, но също така разказа за "големия риск", който е поел, за да осигури подписани артикули от Меси.

"Реал Мадрид играеше срещу Манчестър Юнайтед и разбрах за полета на Роналдо. Проследих автобуса им от летището до хотел и бързо резервирах стая. Знаех, че са отседнали на последния етаж, а екипната им стая е на втория етаж", каза той.

"Видях, че асансьорът е на последния етаж, така че изчаках да слезе. Без майтап, първият отворен асансьор… представете си, Роналдо просто стои там! И така, аз скочих и той каза: "Какво, по дяволите?“ Той подписа някои неща и продължихме натам.  С Меси трябваше да поема голям риск. Резервирах "фалшив полет" от Барселона само за да вляза в терминала. Изведнъж отборът просто мина през охраната – Меси, Неймар, Луис Суарес… те подписаха всичките ни неща".  Междувременно, пък съотборник на Меси разкри, че е получил като подарък една от индивидуалните му награди и я държи вкъщи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички