"Тотална война в испанския футбол": AS с мрачен материал, намеси и Реал - Барселона


"Тотална война в испанския футбол": AS с мрачен материал, намеси и Реал - Барселона
Снимка: Getty Images

1940 0

"Тотална война в испанския футбол" - по този начин AS е озаглавил материал, посветен на най-скорошните събития в испанската Ла Лига и цялостно на футбола в страната. Посочва се, че предстоящата седмица е от огромно значение.

Президентите на първите по сила две лиги в страната ще се срещнат, за да искат обяснение от Жоан Лапорта за случая "Негрейра". С тази среща започва материалът, но друго го задейства. А именно позицията на реферите.

След часове на вътрешни дебати, те излязоха със съобщение, което е агресивно насочено срещу Ла Лига и клубовете. Причината са постоянните атаки, на които са подложени от отборите в първите две нива на футбола в страната.

Арбитрите дори заплашват със стачка и с бойкот. "Искаме от Ла Лига и лидерите ѝ уважение и институционална отговорност пред предпоставките за събития без прецедент в испанския футбол" - категорични са те.

От AS маркират и отношенията между двата най-големи клуба в страната. "Към всички теми в испанския футбол се добави още една в последната минута. Съюзът между Реал Мадрид и Барселона извън терена за теми като Суперлигата има своите малки пропуски".

Визира се изострянето в отношенията между "кралския клуб" и каталунците, което се случи покрай случая "Негрейра". Все пак Жоан Лапорта бе споделил, че това няма да повлияе на общите им идеи.

Още новини за испански футбол в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички