Барселона пречупи 10 от Реал Сосиедад за полуфиналите в Купата на Краля (ВИДЕО)


Барселона пречупи 10 от Реал Сосиедад за полуфиналите в Купата на Краля (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8197 0

Барселона заслужено се класира за полуфиналите в турнирите за Купата на Краля в Испания, след като надигра и се наложи с 1:0 над Реал Сосиедад на „Камп Ноу“. Единственото попадение в срещата бе дело на Дембеле в 52-рата минута, а гостите играха от 40-тата минута нататък с десет души на терена поради директен червен картон на Мендеш.

Възпитаниците на Шави имаха надмощие в ключовите характеристики от двубоя, но отново не успяха да затворят развоя на срещата преди последния съдийски сигнал. Те контролираха кълбото през над 70% от времето и междувременно създадоха близо 20 голови положения, докато тези на Сосиедад останаха на 3.

Първата част започна с размяна на ситуации пред двете врати, но след десет минути Левандовски откри. Кълбото обаче рикошира в Де Йонг и поради нередовната му позиция попадението бе отменено. След изминаването на половин час младият Марин разстреля Тер Стеген, но топката се отби от страничния стълб.

Единственото попадение в срещата на практика дойде след първото опасно положение за второто полувреме, когато Дембеле се впусна по нападение отдясно и мълниеносният рейд завърши с неспасяем удар във вратата на Ремиро. До края на двубоя двата тима си размениха по едно много чисто положение – първо Сьорлот се отличи с пропуск след час игра, а малко след това Гави нацели греда.

Първо полувреме:

След по-малко от 120 секунди гостите стигнаха до добро нападение, развило се през центъра и левия фланг. Последвалото ниско центриране обаче бе отбито и не се стигна до удар посока вратата на Тер Стеген. 

В деветата минута домакините отговориха с чудесно нападение по десния фланг, след като Дембеле не попадна в нередовна позиция.

Той напредна и отправи ниско центриране, но последвалият удар на Левандовски рикошира в противников играч и се стигна до корнер. 

След ъгловия удар разбъркване прати кълбото в Араухо, но ударът му не намери очертанията на вратата. 

В 10-тата минута Левандовски стреля и бе напът да открие резултата, но топката в последния момент рекошира в Де Йонг и бе отсъдена засада.

В следващите минути Дембеле и Де Йонг продължиха да са под "светлината на прожекторите". Първо французинът отправи страхотен удар от дистанция след четвърт час игра, който обаче не намери очертанията на вратата.

В 20' креативният футболист изведе в коридор по страхотен начин нидерландецът, но ударът му с шпагат попадна извън рамките на Ремиро. 

След десетина минути Пабло Марин разстреля Марк-Андре тер Стеген, но топката за щастие на домакините се отрази в напречната греда.

Пет минути преди края на редовното време за първата част задачата за гостите се усложни, след като Мендес получи директен червен картон. Причината е неразчетен опит за игра с топката, което приключи със зверско настъпване по стъпалото на Бускетс.

Съдията първо показа жълт картон, но прегледа ситуацията с ВАР и промени решението си. 

Второ полувреме:

"Блаугранас" логично стигна до откриващото попадение в двубоя с продължаващ натиск, който най-накрая даде резултат след 52 минути игра. 

Дембеле се впусна в атака по десния фланг и светкавичният му рейд завърши с мощен удар, който Ремиро опита да отрази, но бе твърде силен.

Video edited on Kapwing

След час игра гостите можеха да изравнят чрез Сьорлот, който се озова на пътя на топката при ниско центриране от левия фланг, но кълбото като по чудо премина над напречната греда.

В 67-мата минута домакините имаха чудесната възможност да предрешат крайния изход на двубоя, но опитът на Гави срещна напречната греда. 

Три минути преди края само Тер Стеген спаси домакините от неочаквано изравняване, след като остана очи в очи и се наложи да отразява с едно ръка. След това и Наваро не нацели мрежата от вътрешната и страна. 

Германският страж направи ново ключово спасяване само 40 секунди преди края на добавеното 3-минутно продължение. Опитът на гостите дойде след разбъркване при корнер. 

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Бускетс, Педри, Де Йонг, Гави, Дембеле, Левандовски 

Реал Сосиедад: Ремиро, Рико, Льо Норман, Зубелдия, Eлустондо, Зубименди, Оярсабал, Марин, Мендес, Кубо, Сьорлот

Преди мача:

За каталунците това ще е първо по-сериозно препятствие в надпреварата през настоящата кампания, след като до този момент се справи последователно с аматьорските Интерсити и Сеута. 

Гостите пък победиха Логронес и Майорка с по 1:0, а тази вечер биват определяни за аутсайдери. И двата тима са в серия от пет победи, въпреки че една от срещите за възпитаниците на Шави не се реши в редовното време.

За последно двата тима премериха сили през август, когато "блаугранас" се наложиха с 4:1 като гост в един от първите кръгове на Ла Лига. Добрата новина за домакините е липсата на контузени, докато за Сосиедад 9 се очертават като пропускащи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички