Оформя се "Ел Класико" за подписа на едно от откритията на Световното първенство в Катар


Оформя се "Ел Класико" за подписа на едно от откритията на Световното първенство в Катар
Снимка: Getty images

2288 0

Големите съперници в Ла Лига - Барселона и Реал Мадрид, следят зорко аржентинския халф Енцо Фернандес, който спечели Световното първенство по футбол през 2022 г., съобщава португалското издание "Record".

Фернандес бе едно от откритията на Световното първенство в Катар през 2022 г. Халфът на Бенфика участва във всичките седем мача за "гаучосите", като стартира във всеки с изключение на първите два. Полузащитникът вкара гол и направи асистенция, като Лионел Меси и компания върнаха трофея от Световното първенство по футбол в страната си след 36-годишна пауза.

Представянето на Фернандес в Катар го превърна сред трансферните цели, като много топ клубове го следят. Според Record съперниците от Ла Лига Реал Мадрид и Барселона са в неговия списък с потенциални "ухажори". За Барселона е ясно, че следи отблизо полузащитника от дните му в Ривър Плейт. Те дори имаха възможност да го подпишат срещу символична сума преди известно време, но решиха да пропуснат възможността.

Твърди се, че Бенфика не желае да пусне звездата си срещу малка трансферна сума и изисква от кандидатите да платят неговата клауза за напускане от 120 милиона евро. Финансовото състояние на Барселона ще им попречи да подпишат нови играчи през януари и има малък шанс трансферът да се осъществи през лятото.

Пред Реал тепърва предстои да решат кой играч ще е основната им трансферна цел през лятото. Челси е отборът, който се намира в изгодна позиция да си осигури услугите на Фернадес, като са готови да предложат 100 милиона евро плюс играч за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички