Шави подчерта какво да направи Барселона, за да не страда и да отстрани Сосиедад


Шави подчерта какво да направи Барселона, за да не страда и да отстрани Сосиедад
Снимка: Getty Images

2378 0

Наставникът Барселона - Шави, определи срещата в сряда (25.01) с Реал Сосиедад като много важна. Двата тима ще се изправят един срещу друг в 1/4-финален сблъсък за Купата на Краля.

"Това е решаващ мач. Играем на нашия терен, ще видим дали ще дойдат 80 000 души. Ще бъде страхотен мач. И двата отбора са в добра форма. Реал Сосиедад е страхотен отбор с много добър треньор. Мисля, че ще трябва да отнемем топката на Реал. Играчи като Субименди, Брайс, Силва и Мерино се чувстват много комфортно, когато владеят топката. Ако не владеем топката, ще страдаме. Реал Сосиедад прави много неща добре и техният стил е много подобен на нашия", заяви Шави на пресконференцията преди двубоя.

Той не вижда проблем с назначението на рефера Хил Мансано. Той показа червен картон на Роберт Левандовски, когато Барса се изправи срещу Осасуна в Ла Лига през ноември. А след това описа неприличен жест в доклада си за мача, направен от полския нападател, когато напусна терена, което донесе наказание на Левандовски за три мача.

"Няма проблем. Това не трябва да има значение. Надяваме се да стане приятен мач. Роберт е професионалист. Винаги казвам на играчите да забравят за съдията. Това е нещо, което не можем да контролираме и не трябва да влияе на настроението ни", добави треньорът.

След победата си с 1:0 в лигата срещу Хетафе в неделя, Барса все още е допуснала само шест гола в своите 17 мача в Ла Лига и Шави отдаде заслугата на вратаря Марк-Андре тер Щеген. "Марк е на грандиозно ниво. Напомня ми за Тер Щеген от първата му година. Той ни дава много и прави разликата за нас. Отдаваме значение и на играта в отбрана. Работим върху нея и в този случай тя носи плодове в първенството". А коя звезда на Реал Мадрид ще искат да привлекат на "Камп Ноу" - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички