Барселона отново на върха в Ла Лига с късен гол от дузпа на Меси


Барселона отново на върха в Ла Лига с късен гол от дузпа на Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

10897 0

Барселона изигра пореден неуверен двубой в испанската Ла Лига, но успя да се отчете с успех след поражението в Ел Класико. Каталунците надделяха много трудно и мъчно срещу Реал Сосиедад, а единствено отсъдената в 80' дузпа помогна на "блаугранас" да стигнат до 3-те точки срещу финалиста за Купата на Краля.

С изключение на 10-минутен период през второто полувреме, Барселона стигаше много трудно до положения в мача. В 80' обаче съдията, след справка с VAR, отсъди дузпа в полза на Барселона за игра с ръка на Оярсабал. Такава действително имаше, но беше с частта точно под рамото и играчът нямаше как да се отмести. Меси се нагърби с отговорността и стреля точно в долния ляв ъгъл - 1:0 за домакините. 

За втори пореден домакински двубой Барселона не позволи да бъде допуснат гол, но победата над Ейбар (5:0) остава единствената в графата "лесни" за каталунците. Откакто Сетиен е начело на отбора, това е поредният успех с 1 гол разлика разлика в полза на каталунците. Въпреки това, победата означава нови 3 точки, което праща "блаугранас" начело на Ла Лига с актив от 58 точки - 2 повече от Реал Мадрид, който е с мач повече в своя актив. 

Идеята на Кике Сетиен да започне срещата с Мартин Брейтуейт даде резултат, като каталунците изглеждаха по-остри в атака. Именно той изпусна първото положение в срещата, след като в 10' беше изведен от Меси в наказателното поле, но Ремиро успя да отрази удара му. 

Постепенно обаче баските се ориентираха към нападението на Барселона и започнаха да се защитават по-добре. Те отстраниха скоростта като предимство на каталунците, а до края на полувремето единствен Меси застраши по някакъв начин Ремиро, но в 30' вратарят отрази негов удар, а в края на полувремето аржентинският ас беше неточен при удар от дистанция - 0:0 до почивката. 

Реал Сосиедад започна добре второто полувреме, като имаше няколко добри атаки на скорост, при които обаче не се получи финалното подаване. Между 60' и 65' пък като по чудо не падна гол. Първо Меси проби в наказателното поле, топката му беше отбита, но попадна у Ракитич, който стреля, но вратарят спаси. 

Само минута по-късно Жерар Пике стреля с глава, но вратарят спаси. В 67' пък последва отлична акция, при която Меси проби през центъра, подаде на Алба, а той пусна остра топка за връхлитащия Ракитич, който се опита да засече, но се размина на сантиметри с кълбото. 

Двубоят вървеше уверено към равенство, но в 79' главният рефер получи сигнал за потенциална игра с ръка на Оясабал в наказателното поле на Сосиедад. VAR показа, че топката го удря малко под рамкото и, въпреки че играчът нямаше къде да премести точно тази част на ръката си, главният рефер отсъди дузпа - точно изпълнение на Меси и 1:0. 

В 83' пък Гризман изблъска в гръб нахлуващия в наказателното поле Начо Монреал, но сигнал не последва. Подаването към левия бранител беше извеждащо, а атаката на Реал доста опасна за изостаналата защита на Барселона. В добавеното време заради засада гол на Алба бе отменен, но и това не стигна на гостите да се доберат до равенство. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички