Барселона отми срама от Шампионска лига с късен гол на Левандовски и победа срещу Валенсия (ВИДЕО)


Барселона отми срама от Шампионска лига с късен гол на Левандовски и победа срещу Валенсия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6120 0

Барселона надви Валенсия в мач от 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците се добраха до победата на "Местая" с късен гол на Роберт Левандовски.

Първата част на "Местая" започна доста равностойно. И двата състава създаваха положения, но така и не успяваха да затруднят двамата вратари. В самия край на полувремето Роберт Левандовски пък нацели страничния стълб след силен удар с глава.

Второто полувреме пък започна с отменено попадение на Ансу Фати в 50-ата минута поради засада. Същата съдба покоси и Валенсия, след като гол на Диаш Лино бе отменен заради игра с ръка в изграждането на нападението на "прилепите". В самия край на срещата, дълбоко в добавеното време, (93') Роберт Левандовски се възползва от хубаво центриране на Рафиня и подпечата минималния успех на каталунците.

Барселона вече е първи във временното класиране, като има равен брой точки с Реал Мадрид (31), но е с по-добра голова разлика. Валенсия пък заема десетата позиция с актив от 15 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна страхотно за домакините, които получиха шанс да открият още в първата минута. Диаш Лино нанесе хубав удар от наказателното поле, но Тер Щеген бе нащрек и направи добро спасяване. Последваха минути, в които Барса доминираше във владеенето на топката. В 13' Ансу Фати получи пас в наказателното поле и стреля, но шутът му бе спасен от противниковия страж Мамардашвили.

Малко по-късно Единсон Кавани получи сериозна травма и в 18-ата минута Дженаро Гатузо бе принуден да извърши смяна. Уругваецът освободи мястото си за Маркос Андре. В 23-ата минута отново Ансу Фати бе под светлината на прожекторите. Той успя да преодолее вратаря и да вкара, но голът бе отменен поради засада.

След половин час игра отново се откри възмонжост пред Ансу Фати. Футболистът бе открит в наказателното поле от Усман Дембеле, но ударът му с глава бе неточен. В 42-ата минута Шави също бе принуден да извърши промяна. Ерик Гарсия получи травма и бе заменен от Маркос Алонсо. В 45-ата минута Роберт Левандовски получи центриране отдясно и нанесе хубав удар с глава, но той срещна страничния стълб.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Валенсия вкара топката във вратата на Барса благодарение на Диаш Лино. Само че след консултация с ВАР главният абрбитър видя, че в изграждането на атаката е имало игра с ръка и попадението бе правилно отменено.

След отменения гол, като че ли играта на "Местая" се поуспокои. Двата отбора продължиха да създават положения, но не успяваха да застрашат нито един от двамата вратари.

Дълбоко в добавеното време на мача обаче Роберт Левандовски успя да открие резултата. Полякът се възползва от центриране на Рафиня и прати топката право във вратата на Мамардашвили - 1:0 за Барселона.

Video edited on Kapwing

 

Стартови състави:

Валенсия: Мамардашвили - Корея, Паулиста, Джьомерт, Гая - Фулкие, Гиямон, Алмейда - Клуиверт, Кавани, Диаш Лино

Барселона: Тер Стеген - Балде, Кунде, Гарсия, Алба - Де Йонг, Бускетс, Педри - Дембеле, Левандовски, Ансу Фати

ПРЕДИ МАЧА

Барселона официално се прости с участие в елиминационната фаза на Шампионска лига, след като загуби през седмицата от Байерн с 0:3 у дома на "Камп Ноу". Сега каталунците ще хвърлят всичко за спечелването на Ла Лига и останалите трофеи.

Пред Шави и компания обаче застава амбициозният Валенсия, воден от Дженаро Гатузо, който обаче се намира в лоша форма от 1 победа 3 равенства и 1 загуба в последните си 5 срещи в испанския елит. 

Има доста кадрови проблеми и пред двамата мениджъри. Шави не може да разчита на Серджи Роберто, Мемфис Депай, Роналд Араухо и Андреас Кристенсен. Дженаро Гатузо пък ще излезе без Юнус Муса, Илай Мориба и Муктар Диакаби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички