Барселона не спира да се дъни без Лионел Меси в едно отношение


Барселона не спира да се дъни без Лионел Меси в едно отношение
Снимка: Getty Images/Gulliver

2397 0

Необичайна статистика, свързана с Барселона, бе публикувана от испанския "Marca", а именно, че играчите на каталунския тим не са отбелязвали гол от свободен удар от точно две години.

Кога за последно Барса вкара от свободен удар?

За последно това се случи на днешния ден през 2021 година, а голмайстор беше Лионел Меси, което е една от редицата причини ръководството на клуба да полага огромни усилия да го върне от лагера на ПСЖ. Оттогава Барселона е изпълнила 41 свободни удара и нито веднъж не е отбелязал.

"Въпреки че Барселона има много отлични нападатели, няма играч, който да е специалист по изпълнение на свободни удари като Меси. След напускането му цели 11 футболисти направиха неуспешни опити за свободен удар през тези две години, но нито един не успя", пише "Marca".

След последния точно изпълнен свободен удар на Меси срещу Валенсия бяха изиграни 104 мача, в които Рафиня (9 опита), Депай (8), Левандовски (6), Феран Торес (4), Ансу Фати, Меси (3), Дембеле, Коутиньо, Жорди Алба (2), Пике и Маркос Алонсо (1) са се проваляли в опитите си. Междувременно Бълхата може да се похвали с 50 гола от свободни удари за Барселона от 591 опита.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Разкриха ужасяваща тайна за "играчка" на Лео Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички