Антоан Гризман без Лионел Меси: Ренесансът за французина най-сетне е напълно възможен


Антоан Гризман без Лионел Меси: Ренесансът за французина най-сетне е напълно възможен
Снимка: Getty Images

10818 0

Антоан Гризман изигра своя мач №100 с фланелката на Барселона в сблъсъка в неделя срещу Реал Сосиедад, започвайки третия си сезон на "Ноу камп" с доста добро представяне при победата с 4:2.

В хода на целия двубой французинът демонстрира качествата си и впечатляващия си физически капацитет. Той изглеждаше много свеж и бе еднакво активен и в двете фази на играта - нападение и защита, като само късметът му попречи да вкара гол, след като веднъж нацели греда с глава, а след това негово попадение бе отменено заради засада.

Емблематичен бе един епизод от края на срещата, когато Гризман се върна на спринт, за да отнеме топката от играч на Реал Сосиедад и след като я възстанови в притежание на Барса получи бурни овации от близо 22 000 фенове по трибуните.

През миналия сезон Антоан Гризман взе участие в 68 официални мача: 51 за каталунците и 17 за националния отбор на Франция. Само Педри (73), Бруно Фернандеш от Манчестър Юнайтед (72) и Мейсън Маунт от Челси (69) участваха в повече срещи от него. Тези цифри са изключително редки за футболист на неговата възраст (30г.) 

Неговият "heat map" (карта, която показва движението по терена) отлично показа колко е мотивиран най-накрая да докаже, че трансферът му от Атлетико Мадрид не е бил грешка! 

Със сигурност това отношение на Гризман към играта се е харесало на старши треньора Роналд Куман. Французинът не спираше да търси топката между линиите и да помага на десния защитник Сержиньо Дест в отразяването на атаките на Реал, колкото и малко да бяха те до 80-ата минута.

Дълго време се смяташе, че Антоан Гризман не може да разгърне пълния си потенциал в Барселона, тъй като играе на сходна позиция с Лионел Меси, а самият му стил наподобява този на аржентинеца.

Сега, след напускането на Ла Пулга, световният шампион с Франция най-накрая ще има пълната свобода да покаже на какво е способен. Съдейки по първия официален мач на Барселона след ерата "Меси", определено можем да заявим, че Гризман изглеждаше освободен най-вече психически.

Голяма част от феновете на отбора го упрекваха за раздялата с №10 и това ще бъде още една причина 30-годишният футболист да се опита да играе на върха на възможностите си, а защо не и да ги надскочи.

Всички предпоставки са налице и Ренесансът за Антоан Гризман най-сетне е напълно възможен...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички