Барселона започна ерата след Лионел Меси с победа в зрелищен мач с 6 гола срещу Реал Сосиедад


Барселона започна ерата след Лионел Меси с победа в зрелищен мач с 6 гола срещу Реал Сосиедад
Снимка: Getty Images

9337 0

Барселона победи Реал Сосиедад с 4:2 на старта на сезон 2021/22 в испанската Ла Лига. Това бе първи официален мач за каталунците след напускането на Лионел Меси, а тимът на Роналд Куман показа много добра игра, но и не пропусна да напомни за слабостите си в защита!

Барса поведе с 3:0 след гол на Жерар Пике и два на Мартин Брейтуейт, но между 82-ата и 84-ата минута допусна два бързи гола в своята врата. В крайна сметка Сержи Роберто се разписа за 4:2 и не позволи на гостите от Реал да търсят изравняване в края. 

Много добър мач изиграха Мемфис Депай и Антоан Гризман. Французинът бе активен във всички фази на играта, веднъж нацели греда, а негово попадение в началото на втората част бе отменено заради засада. Нидерландецът пък бе доста креативен и на няколко пъти демонстрира своя арсенал от финтове с атрактивни отигравания. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 30-ата секунда Депай изведе Брейтуейт на добра позиция и той стреля по диагонал, но право в ръцете на вратаря, а минута по-късно Гризман също реши да изпробва точността на мерника си от около 22-23 метра, но топката прелетя доста над целта.

Едно от новите попълнения - Мемфис Депай, стартира много мотивирано срещата и веднага започна да демонстрира уменията си, прехвърляйки технично съперников футболист.

В 10-ата минута и Антоан Гризман опита атрактивно изпълнение след центриране отляво, но ударът му със страничната част на обувката премина встрани от вратата. В следващата минута отново той засече след корнер една топка с глава и кълбото се отби от напречната греда.

В 19-ата минута натискът на Барселона даде резултат и тимът излезе напред в резултата! Жерар Пике изскочи от дълбочина и с глава вкара първия гол за каталунците през сезон 2021/22, а асистенцията бе на Мемфис Депай - 1:0! Това бе попадение №50 за защитника с екипа на Барса.

Шест минути след това Брейтуейт пусна успореден на голлинията пас към Депай, нидерландецът се хвърли на шпагат и успя да чукне леко топката, но право в тялото на Ремиро.

В 36-ата минута Зубименди настъпи много лошо Педри и получи заслужен жълт картон - това можеше да бъде тежка контузия за младока! Като цяло темпото на игра леко се поуспокои след първия половин час, а и Реал Сосиедад успя най-сетне да "влезе" в мача и да сложи край на вихрените минути пред своята врата.

И точно когато двата тима щяха да се оттеглят на почивка, Барселона успя да поведе с 2:0 - Френки де Йонг центрира хубаво към Брейтуейт и датчанинът не сгреши с глава от близко разстояние. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна както и първата - с натиск на Барса. Френки де Йонг пусна хитър пас към Гризман и той вкара топката във вратата, но страничният съдия маркира засада.

В 50-ата минута Жорди Алба направи чутовен пропуск останал сам срещу вратаря, но при последния пас така или иначе бе зад защитата, така че дори да бе отбелязал, голът му нямаше да бъде зачетен.

След час игра Барселона поведе с 3:0 - Алба центрира остро, а Ремиро посегна към топката и само направи услуга на Брейтуейт, тъй като кълбото се озова в краката му и той отбеляза втория си гол в срещата!

В 65-ата минута Реал Сосиедад записа първи удар в очертанията на вратата. Той бе дело на Оярсабал, който насочи топката в долния ляв ъгъл, но Нето спаси чудесно с една ръка. 

Двадесет минути преди края в игра се появи и завърналият се в Каталуния Емерсон на мястото на Дест, а Френки де Йонг бе заменен от Сержи Роберто.

В 82-ата минута Реал Сосиедад върна едно попадение - Лобете получи добър пас зад защитата и с диагонален удар в далечния ъгъл направи резултата 3:1!

Само 120 секунди по-късно Микел Оярсабал вкара страхотен гол от пряк свободен удар от около 27-8 метра и притисна Барса до стената - 3:2!

В 91-ата минута Сержи Роберто се разписа за 4:2, след като футболистите на Реал се бяха втурнали в предни позиции да търсят трети гол и оставиха много свободни пространства за контраатаки. Асистенцията бе на Мартин Брейтуейт!

Стартови състави:

Барселона (4-3-3): Нето, Алба, Пике, Гарсия, Дест, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Депай, Брейтуейт

Реал Сосиедад (4-4-2): Ремиро, Елустондо, Зубименди, Льо Норман, Мерино, Муньос, Оярсабал, Порту, Салдуа, Силва, Янузай

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БАРСЕЛОНА - РЕАЛ СОСИЕДАД В ЛА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

За Барселона това е първи мач след ерата "Лионел Меси", като момчетата на Роналд Куман трябва да докажат, че са си научили уроците от слабия минал сезон.

Пред Куман обаче има куп кадрови проблеми. Поради контузии двубоя ще пропуснат Марк-Андре тер Щеген, Клемен Ленгле, Оскар Мингеса, Ансу Фати, Усман Дембеле и новото попълнение Серхио Агуеро.

Момчетата на Иманол Алгуасил също ще са без някои основни футболисти. Аут поради травми са нападателят Александър Исак, вратарят Матю Райън, левият бек Начо Монреал, както и Игор Зубелдиа и Карлос Фернандес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички