Капитанът Жерар Пике прогнозира: Тази година Барселона ще се забавлява


Капитанът Жерар Пике прогнозира: Тази година Барселона ще се забавлява
Снимка: Getty Images

6237 0

Капитанът на Барселона Жерар Пике вкара първия гол за своя отбор при победата с 4:2 срещу Реал Сосиедад на старта на сезон 2021/22 в Ла Лига

Преди мача се появиха информации, че той се е съгласил да намали заплатата си, за да могат да бъдат регистрирани новите играчи в отбора навреме:

"Тук съм роден и тук съм израснал. Почти целия си живот съм прекарал тук. Направих това, което беше необходимо. Искам да подчертая, че поддържам непрестанен контакт с останалите капитани и знам, че скоро и те ще го направят. Аз го сторих по-бързо, защото беше наложително, но те също ще го направят. Ние сме едно семейство. Всички капитани имаме намерението да приемем това, което клубът изисква. Това е решението ни. Имаме желанието да продължим да играем и да показваме добър футбол", заяви той.

"Освиркванията срещу Жорди Алба? Не излизаме да говорим често и понякога стават недоразумения. В контакт съм с другите капитани и сме се съгласували да се договорим с клуба. Сега беше нужно да има официална корекция, за да могат да се регистрират играчите, но знам, че останалите почти са готови и говорят с клуба. Понякога информацията, която хората получават, не е точна или липсват детайли. Това не е нещо, което е само мое, а на всички капитани. Клубът ни помоли за това усилие и ние ще го направим. Горд съм, феновете и отборът трябва да вървят заедно", добави още Пике.

"Знаехме, че привържениците на стадиона ще реагират по-скоро положително след напускането на Лионел Меси. Той е най-важният играч в историята на клуба и на футбола, но всичко отминава и трябва да продължим. Имаме отбор на високо ниво, като със сигурност ще бъдем конкурентоспособни и ще се борим за всички трофеи. Без Меси не разполагаме със същия талант, но всички вървим заедно. Напред имаме голов нюх, а отзад сме добре. Мисля, че тази година ще се забавляваме", завърши коментара си защитникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички