Жоан Лапорта разкри колко точно пари отделя Барселона за заплати и колко е дългът на клуба


Жоан Лапорта разкри колко точно пари отделя Барселона за заплати и колко е дългът на клуба
Снимка: Getty Images

3481 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта за пореден път се опита да увери привържениците на отбора, че прави всичко по силите си да стабилизира финансово клуба и отново намеси името на бившия шеф Бартомеу:

"В Барса за заплати трябва да се се плащат 617 млн. евро. Това представлява 103% от приходите на клуба. Сумата ни за възнаграждения е с 25-30% по-висока от тази в другите клубове. За пример давам Реал Мадрид, където заплатите са общо 342 милиона".

"Общо дългът ни вече е 1,35 млрд. евро. Икономическото ни положение е лошо заради тези преди нас, но искам да уверя, че никой няма да успее да избяга от своята отговорност. Предишното ръководство говореше за различни мерки, но в крайна сметка не е сторило нищо. Бартомеу твърди, че е планирал да поиска от футболистите да намалят общо заплатите си с 90 млн., но истината е, че никой от тях не е искал да говори с него. Онези 222 млн. евро за Неймар са били похарчени със скоростта на светлината", разкри Лапорта.

"Успяхме да редуцираме сумата с 68 млн., но това не е достатъчно. И по-точно тези 68 млн. не сме си ги спестили, а просто въпросната сума ще бъда изплатена на играчите на по-късен етап от контрактите им. Попаднахме на множество договори за изплащането на различни бонуси в договорите на играчите. Освен това клубът е получил авансово 50% от сумата за ТВ правата", добави още той.

"В клуба заварихме финансова политика на обърната пирамида. Ветераните се оказаха с дългосрочни договори, а младите футболисти - с къси. Изобщо Бартомеу е запушвал дупки за момента, като в същото време обричал клуба за дълъг период от време. Уверявам ви обаче, че клубът ще се стабилизира в дългосрочен план", повтори Жоан Лапорта.

В края президентът на Барселона разкри и защо се е наложило да поиска банков заем в рамзер на 80 милиона евро:

"Тези пари ни бяха необходими спешно, за да платим заплати и да извършим ремонти на "Камп Ноу" защото имаше условия стадионът да стане опасен за зрителите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички