Анчелоти коментира бъдещето си и какво би се променило за Бензема, ако Холанд и Мбапе акостират на "Бернабеу"


Анчелоти коментира бъдещето си и какво би се променило за Бензема, ако Холанд и Мбапе акостират на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images

2373 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви на пресконференция преди съботния (9 април, 22:00 ч.) сблъсък с Хетафе от 31-ия кръг на Ла Лига, че Карим Бензема би останал 'талисман' на Кралския клуб, дори ако Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд акостират на "Бернабеу" през лятото:

*В последните си четири мача за "белия балет" 34-годишният Бензема е вкарал 10 гола, увеличавайки сметката си на 37 попадения в 36 срещи през сезон 2021/22 във всички турнири!

Запитан от журналист как Мбапе и Холанд биха променили позицията на Карим на терена, Анчелоти каза следното: "Ако вземем под внимание възрастта му и ако имаме предвид това, че с всяка изминала година става все по-добър и по-добър, не мисля, че ситуацията ще се промени. Знам, че той ще продължи да се справя прекрасно, защото той е един от най-важните играчи в този клуб. Ще видим какво ще се случи, но аз съм сигурен, че нищо няма да се промени за него".

След това треньорът на Реал Мадрид бе попитан как би сравнил Бензема с футболисти като Кристиано Роналдо и Дидие Дрогба, на които е бил треньор в миналото, а това накара опитния наставник да спомене името на Марко ван Бастен, с когото играеше рамо до рамо в Милан, но неговата кариера приключи рано-рано заради контузия:

"Много е трудно да се правят този тип сравнения, защото говорим за различни ери и различни футболисти. Но мисля, че би било удачно да сравняваме Бензема с Ван Бастен и двамата биха оценили подобаващо едно такова сравнение".

В края на своята пресконференция 62-годишният Анчелоти бе попитан и как гледа на слуховете, че може да бъде заменен на поста след края на сезон 2021/22:

"Наслаждавам се на това, което правя всеки ден. Обичам атмосферата, която имаме в отбора и съм на 100% фокусиран върху работата си. Когато сезонът свърши ще направим оценка на случилото се и ще вземем решение".

Вижте още

Ас на Реал Мадрид бил готов да изневери на жена си със секси блондинка (ГАЛЕРИЯ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички