За 11 мача в Реал Лопетеги винаги е започвал с различен състав


За 11 мача в Реал Лопетеги винаги е започвал с различен състав
Снимка: Getty Images/Gulliver

1481 0

Наставникът на Реал Мадрид Хулен Лопетеги все още не може да намери своя стартов състав. В своите първи 11 мача начело на тима специалистът нито веднъж не е заложил на едни и същи 11 играчи за титуляри. 

Контузиите също имат голямо влияние върху избора на Лопетеги, но по-ключовото е, че самият треньор сам опитва различни варианти. Когато имаше оптимален състав пред себе си, то отново не заложи на най-добрите 11, а избра да прави ротации. Досега 7 играчи са имали контузии в първите седмици на сезона - Марсело, Одризола, Иско, Карвахал, Бейл, Бензема и Валехо. Най-вече контузиите на Марсело и Карвахал принуди Лопетеги да направи различни ротации в защита. 

Стигна се до използването на Начо, който обаче не може да играе навсякъде. Само 4 пъти от 11 срещи наставникът можеше да разчита на титулярната си защита - Рамос, Варан, Марсело и Карвахал. Контузията на Иско също бе голям удар за отбора, тъй като той е един от най-важните за Лопетеги. И то испанският национал се контузи точно преди важните битки в Шампионска лига и Ла Лига.

Въпросът обаче не е само при контузените. Лопетеги все още не може да вземе окончателно решение за някои от постовете. Това важи за вратарите, като все още редува Тибо Куртоа и Кейлор Навас, който е започвал 6 пъти, а белгиецът 5. Ако има някой, който да се счита за недосегаем това е Бензема. Той е играл в 10 срещи, повече от всички останали.

АЗАР ОТНОВО НАМЕКНА, ЧЕ ИСКА ДА ИГРАЕ В РЕАЛ МАДРИД

Различна е и ситуацията с Лука Модрич, към когото има странен и различен подход. Физически и психически преуморен след Световното първенство, той все още търси най-доброто си представане. Добрата новина е, че Иско и Марсело трябва да са възстановени след паузата, което може да накара Лопетеги поне малко да си отдъхне.

В същото време не са и малко спекулациите, че Реал скоро може да се раздели с Лопетеги, ако незадовителните резултати продължат. Ето кои са имената, чакащи за неговия пост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички