Стоичков оплю управлението на Барселона


Стоичков оплю управлението на Барселона

2029 0

Легендата на Барселона Христо Стоичков оплю сегашното ръководство на тима, след като в последните няколко дни напрежението на "Камп Ноу" достигна върхове, които не бяха достигани в последните 10 години.

Барса беше наказана със забрана на трансферите през 2015 година, Андони Субисарета беше уволнен от поста "директор по футболните въпроси", а за капак отношенията между Лионел Меси и Луис Енрике не са в оптимално състояние.

Стоичков разкритикува най-вече Хосеп Мария Бартомеу, който пое юздите след абдикирането на Сандро Росел, срещу когото продължават да се водят дела.

„За мен Бартомеу не става за президент, той е само един чиновник. Той застана на поста, защото една мижитурка се махна. Единственото нещо, от което Бартомеу разбира, е баскетболът. От футбол разбира много малко", катеогричен беше Камата след случилото се през последните месеци на "Камп Ноу".

"Вината е на всички, които гласуваха. Проблемът е кой доведе Субисарета. Не е нито Росей, нито Бартомеу, още по-малко Гуардиола".

Стоичков коментира и почивката, която Неймар и Меси получиха по време на празниците и липсата им в стартовия състав за първия двубой за годината, загубен от Реал Сосиедад с 0:1 на "Аноета".

„Меси и Неймар не са виновни. Виновен е този, който им е дал толкова дълга почивка. Всички трябва да се третират еднакво. Ако дадете два дни повече почивка на двамата и след това някой от тях се контузи, какво правите?

За Меси се пише само на първите страници, а за Бартомеу са отделени последните. На всеки един чуждестранен футболист се обръща огромно внимание. Меси в никакъв случай не е глезен.

Меси в момента е потърпевш от всичко това, което се случва в клуба в борбата за Златната топка. Не е за първи път. Лео ще загуби още една Златна топка заради грешките на други хора".

Той беше помолен да сравни последните президенти на тима, но се ограничи до това, че и Лапорта е имал своите слаби моменти в клубната история.

„Лапорта също имаше лоши моменти начело на Барселона. Ние не трябва да се връщаме назад, а да гледаме напред и да се стремим нещата да се подобряват. Проблемът е, че бе разрешено в клуба да влязат хора, които не знаят какво е ФК Барселона!

„Луис Енрике може да поправи случилото се с Меси. Двамата трябва да седнат и да се разберат. Барселона се нарани. Дори когато нещата вървят добре, стените говорят”, лаконичен беше Камата относно отношенията между Луис Енрике и Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички