Барселона изрита легендата Субисарета заради ФИФА


Барселона изрита легендата Субисарета заради ФИФА

2697 0

Ръководството на Барселона в лицето на президента Хосеп Мария Бартомеу показа кой е виновен за забраната за трансфери от ФИФА, след като днес уволнен беше футболният директор на тима Андони Субисарета.

Легендарният вратар на тима, който пазеше до 1994 година, се завърна в клуба като директор през 2010 година, но от днес официално приключва неговата ера в клуба.

Както е известно, Субисарета движеше трансферните дела на тима, като много от тях - особено през последния трансферен прозорец, станаха обект на сериозни критики. Ръководството на тима е озадачено най-вече от покупките на Дъглас и Вермален, като вторият все още няма нито една минута с екипа на "блаугранас".

Ходът на Бартомеу е подготвян вече няколко месеца, като поводът за това стана наказанието от ФИФА, което беше наложено преди няколко месеца, а Арбитражният съд в Лозана пренебрегна обжалването на Барса и тимът няма да може да прави трансфери през 2015 година.

По времето на Суби стана скандалът с трансфера на Неймар, който първоначално беше обявен за под 60 милиона, но след проведено разследване излезе с 30 милиона евро повече.

Бартомеу пък показва ясна амбиция да остане президент на тима, след като махна един от доверените хора на бившия президент Сандро Росел, а Субисарета се ползва с доверие и от Лапорта, който смята да се кандидатира за поста през тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички