От "Анфийлд" до "Арена Коринтианс" или как сезонът на Лионел Меси се срина за два месеца


От "Анфийлд" до "Арена Коринтианс" или как сезонът на Лионел Меси се срина за два месеца
Снимка: Getty Images/Gulliver

8485 0

Сезонът 2018/2019 за суперзвездата Лионел Меси завърши по кошмарен начин. Това стана факт, след като капитанът на Аржентина бе изгонен в спора за бронза на Копа Америка срещу Чили.

За първи път от 14 години Меси получава червен картон, като и предния път бе с екипа на родината му - през 2005 година срещу Унгария. 

Мачът Аржентина - Чили сложи край на ужасните последни два месеца за Ла Пулга. Всичко започна с уникалния обрат, който Ливърпул осъществи срещу Барселона в Шампионска лига. "Червените" победиха каталунците с 4:0 на "Анфийлд" и ги отстраниха в 1/2-финалите на турнира, като първата среща завърши 3:0 на "Камп Ноу". 

На 25 май Барселона отново потъна в скръб. Този път звездната селекция на Ернесто Валверде бе изненадана от Валенсия във финала за Купата на Краля. Така мечтите на играчи и фенове от началото на сезона за требъл, бяха сведени до спечелването "само" на един трофей - титлата в Испания.

Последва участието на Меси и Аржентина в турнира Купа на Краля. "Албиселесте" изигра два много слаби мача на старта на турнира и класирането им за 1/4-финалите бе под въпрос. Те все пак направиха нужното, за да завършат на втора позиция в своята група, което постепенно ги отведе до 1/2-финал срещу големия съперник Бразилия.

"Селесао" спечели с 2:0, а системата ВАР не бе на страната на Лионел Скалони и тима му в онази среща, а Меси бе бесен. Това доведе и до негативната ситуация за него в срещата с Чили. Той бе изгонен с директен червен картон, а престоят му в Бразилия завърши с обвинения в корупция и бронзов медал, който той така и не се появи, за да получи.

Сезонът за Лионел Меси завърши с един трофей, 58 мача, 39 победи, 12 равенства и седем загуби, в които той вкара 53 гола и добави още 20 асистенции. Освен това вече капитанът на Барселона и Аржентина не е фаворит за наградата Златна топка. Кой го изпревари може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички