Няма да повярвате какво каза Матераци за Зидан!


Няма да повярвате какво каза Матераци за Зидан!
Снимка: Getty Images/Guliver

3915 0

Бившият италиански национал Марко Матераци изрази задоволството си от уволнението на Рафаел Бенитес като треньор на Реал Мадрид. Двамата работиха в Интер, но не се разбираха и италианецът неколкократно критикува публично бившия си треньор.

"Аз прогнозирах раздялата с Бенитес, но сгреших с няколко дни. Може да сте най-добрият в света, но няма да спечелите нищо, ако нямате контакт с играчите. Не можете да успеете без подкрепата на лидерите", заяви Матераци, цитиран от Goal.com.

"Лидерите могат да ви помогнат на терена. Реал е сложен клуб, там не е достатъчно да имаш подкрепата на президента. Бенитес никога няма да се промени. Той винаги се изправя пред едни и същи проблеми. Вместо да създаде добри отношения с Роналдо, той опита да се сближи с Бейл", продължи бившият защитник.

Матераци разкри, че в Интер Бенитес е разговарял от първия ден със Санети, Камбиасо и Кордоба, но напълно е игнорирал Киву.

Италианецът изненада с изказването си за новия треньор на "белите" Зинедин Зидан, с когото сътвориха един от най-големите скандали във футбола. Както е известно, двамата се сблъскаха във финала на Мондиал 2006.

"Реал можеше да назначи Зидан или да върне Анчелоти. Друго решение нямаше. Има логика в неговото назначение. Той е силна личност и вече работи с някои от играчите. Това няма да е лека разходка в парка за него. Дори и такива големи играчи от миналото ще бъдат съдени след два-три мача. Въпреки това, аз му желая всичко най-добро".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички