Феновете на Барса едва ли ще са доволни от "най-ценния трофей" на Лео Меси


Феновете на Барса едва ли ще са доволни от "най-ценния трофей" на Лео Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

1696 0

Лионел Меси е един от най-титулуваните футболисти в историята, като само до настоящия момент има 29 трофея, спечелени с Барселона. От тях 8 са в Примера дивисион, а 4 в Шампионска лига. Но нито един от тях не е най-ценният в неговата кариера.

В интервю за мексиканското издание "Squie Mexico" Ла Пулга беше категоричен, че №1 до момента за него е златото, което Аржентина спечели на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година.

"Най-ценно за мен е първото място с Аржентина на Олимпиадата през 2008 г., защото това е турнир, на който много често играеш само веднъж", обясни нападателят. Тогава "гаучосите" спечелиха с 1:0 срещу Нигерия във финала, а Меси асистира на Ди Мария за победния гол.

Също така Лео обясни, че най-голямата саможертва в името на футбола е да пренебрегне до някаква степен своето семейство.

"Най-голямата ми саможертва е свързана с моето семейство. То е най-важното нещо в живота ми. Напуснах обаче дома си като малко дете. Това беше труден, но необходим избор, който трябваше да направя, за да се наслаждавам сега на играта. Не мисля обаче, че като професионален играч съм направил повече саможертви в сравнение с всеки един друг работник по света, който се стреми да осигури добър живот за своите близки", коментира Ла Пулга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички