Добре дошли в ерата на Реал Мадрид


Добре дошли в ерата на Реал Мадрид
Снимка: Gulliver/GettyImages

2096 0

Отборът на Реал Мадрид спечели 10-та Суперкупа на Испания, след като се наложи над Барселона с общ резултат 5:1. Играчите на Зинедин Зидан се наложиха с 1:3 на "Камп Ноу", а няколко дни по-късно спечелиха и домакинството си срещу каталунците с 2:0.

Супергол на Марко Асенсио и втори от Карим Бензема подпечатаха четвърта купа за "белия балет" през 2017 година, като по-рано тимът спечели титлата в Примера дивисион, Шампионска лига и Суперкупата на Европа.

Сезонът в Ла Лига вече чука на вратата, а след двата мача между Реал и Барса се видя кой е по-добрият отбор в момента. "Белите" доминираха във всяко едно отношение както на "Сантяго Бернабеу", така и на "Камп Ноу", докато каталунците бяха далеч от онзи отбор, който наказа всички грешки на мадридчани през пролетта и ги победи с 3:2 като гост.

Зинедин Зидан направи някои основни промени в тима си от мача в Барселона. Лука Модрич се върна на диригентския пост в средата на терена. Кристиано Роналдо изтърпява наказанието си и в атака французинът направи две промени. Единствено Карим Бензема запази мястото си в атаката на тима, като бе подпомаган от Лукас Васкес и Марко Асенсио. Още от началото на срещата 12-кратните шампиони на Европа наложиха преса, която бързо даде резултат. Дори и след като поведоха в резултата, домакините продължиха да бъдат по-ефективният тим и това даде нови резултати с втори гол във вратата на вечния съперник. 

Дори когато Реал грешеше, късметът не бе на страната на Барселона, а именно ударът на Меси, който срещна гредата, когато Матео Ковачич изгуби в центъра. Не можем да пренебрегнем и Кейлор Навас, който бе с основни заслуги Лео Меси и компания да не се разпишат. 

РЕАЛността е такава, намираме се в ерата на един отбор, който натрупа огромна самоувереност и не е ясно кой ще е отборът, който ще я отнеме. През уикенда започва първенството в Испания, като "кралете" започват с мач срещу Депортиво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички