Едно полувреме тотална доминация и Реал нямаше проблем да довърши Барселона


Едно полувреме тотална доминация и Реал нямаше проблем да довърши Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

6367 0

Второто издание на "Ел Класико" за сезона отново завърши в полза на Реал Мадрид, след като възпитаниците на Зинедин Зидан спечелиха срещу Барселона комфортно с 2:0, приключвайки интригата в мача още през първото полувреме.

Още в 3' Марко Асенсио вкара втори гол красавец на своята сметка за Суперкупата на Испания. С удар от 30 метра той препарира Тер Щеген и даде аванс на своите.

В 39' пък Бензема изигра отлично ситуация в наказателното поле, излъгвайки Умтити за втория гол в срещата. Барселона имаше едва 1 удар през първата част и дори губеше във владението на топката.

През второто полувреме Реал Мадрид намали оборотите двойно и каталунците имаха няколко отлични шанса да направят мача на "Бернабеу" интересен, но Роберто, Меси и Суарес пропуснаха.

Така с общ резултат 5:1 Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания за пръв път от 2012 година.

За пръв път в последните 7 мача домакинът в "Ел Класико" печели срещата, а Барселона не успя да отбележи гол срещу Реал за пръв път от 2011 година.

Лошите новини за "блауграна" не приключиха със загубата. Луис Суарес получи контузия половин час преди края на мача, но Валверде неразбираемо го остави на терена до последната минунта на срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' Реал Мадрид стигна до откриващ гол, и то по невероятен начин. Асенсио получи топката на 30 метра от вратата, като реши да стреля. Великолепният му удар свари Тер Щеген неподготвен, а топката влетя в горния ляв ъгъл на вратата.

Играчите на Барселона се опитаха да реагират бързо, като имаха няколко добри пробива към наказатленото поле, но Кейлор Навас спокойно спаси две от опасните центрирания.

Меси на два пъти влезе опасно в наказателното поле, но и в двата случая беше надигран от Навас. При единия случай той се опита да комбинира със Суарес, но Рамос блокира подаването.

В 20' бърза атака на "белия балет" се разви по лявото крило, а Марсело се озова в наказателното поле. Той пробва подаване за Бензема, но и вратарят, и нападателят се разминаха с коженото кълбо.

Няколко минути по-късно Бензема отново беше изведен в наказателното поле и остана сам срещу Пике. Защитникът го блокира добре, но нападателят намери Асенсио. Ударът му срещна защитник и излезе в корнер, след който Варан се размина на сантиметри от това да удвои резултата в полза на своите.

В 29' Васкес се освободи по дясното крило и нахлу към наказателното поле, а след това намери Кроос. Неговият удар обаче мина встрани от вратата. Три минути по-късно отново крилото успя да центрира отлично в наказателното поле но в последния момент Пике изби пред погледа на Бензема. В 36' пък Васкес уцели и греда след страхотен удар с левия крак от границата на наказателното поле.

В 39' защитата на Барселона капитулира за втори път. Каталунците не успяха да изнесат топката и тя беше отнета от Асенсио. Марсело нахлув наказателното поле, където успя да намери Бензема. Той финтира Умтити с прекрасно обръщане с топката и от воле реализира за 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона се опита да отговори на доминацията на "кралския клуб", като в 47' Суарес се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но подаването му към Меси беше хванато от Навас. Преди това два удара на Аснесио бяха блокирани от защитници на гостите.

В 49' Валверде пусна в игра Нелсон Семедо на мястото на Пике, а Барселона премина в класическата за отбора схема 4-3-3.

В 53' Ковачич сбърка подаване назад и Суарес овладя, извеждайки Меси сам срещу Навас. Ударът на аржентинеца обаче срещна горната греда.

"Кралете" отговориха веднага, като Марсело и Бензема комбинираха отлично и Карим се озова сам срещу Тер Щеген, но вратарят успя да избие удара на френския стрелец с рамо.

В 57' Суарес получи златен шанс да намали резултата след поредната грешка през втората част, но Варан се пласира отлично и спаси с тяло.

"Белия балет" определено намали оборотите през второто полувреме и позволи на Барселона да търси завръщане в срещата. Серхи Роберто пропусна сам срещу вратаря, след като Навас го спря, а веднага след това той спаси и удар на Меси. При добавката греда уцели Суарес.

До края на мача уругваецът получи контузия, но незнайно защо Ернесто Валверде не го извади от игра. Реал Мадрид пък пропусна да реализира поне още два гола, но "белия балет" очевидно играеше с мисъл за следващите мачове - 2:0 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид (4-3-3): Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Ковачич, Модрич, Кроос, Васкес, Асенсио, Бензема

Барселона (3-5-2): Тер ЩЕген, Масчерано, Пике, Умтити, Алба, Роберто, Бускетс, Ракитич, Гомес, Меси, Суарес

Гледайте на живо: Линк 1, Линк 2, Линк 3

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата среща "белия балет" удари каталунците с най-силното си оръжие - контраатаката. Възползвайки се от желанието на Барселона да държи топката, селекцията на Зинедин Зидан удари на три пъти големия си съперник с мълниеносни атаки. Носителят на Купата на Краля имаше силни моменти в мача, но защитата на Реал Мадрид се справи с набезите най-вече на Суарес и Андрес Иниеста, а единственият гол за Барселона падна от дузпа след откровена симулация на Луис Суарес.

Голямата полемика след първото издание на "Ел Класико" беше червеният картон, който получи Кристиано Роналдо. Той беше изгонен от игра десетина минути преди края, след като получи втори жълт картон за симулация. В ситуацията Умтити избута португалеца, но въпреки че имаше очевиден контакт, голмайстор №1 в историята на "кралете" беше изгонен, а това, че избута рефера, му донесе 5 мача наказание.

Това е и сериозната липса в състава на Зинедин Зидан, който планираше да пусне Роналдо на терена от първата минута на "Сантиаго Бернабеу". Плановете му обаче бяха провалени, а вместо португалеца е много вероятно на терена да бъде пуснат авторът на третия гол - Марко Асенсио. В състава на Реал Мадрид се завръща и Лука Модрич, който се очаква да започне като титуляр.

Почти сигурно Жерар Деулофеу ще седне на пейката след безличното си представяне в първия мач. Ернесто Валверде пък трябва да измисли начин да използва Лионел Меси в атака, след като в първата среща той беше тотално обезличен от Матео Ковачич, а освен това игра в халфовата линия, вместо в схема с 3-ма нападатели. Възможно е той да бъде пуснат редом до Суарес, за да се възползва Барселона от факта, че има цели 14 гола на терена на големия съперник.

Очаквайте около 23:00 часа стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички