Официално: Тежкото наказание за Роналдо след "Ел Класико" е факт


Официално: Тежкото наказание за Роналдо след "Ел Класико" е факт
Снимка: Guliver/GettyImages

5446 0

Въпреки че беше изгонен неправомерно по време на двубоя срещу Барселона за Суперкупата на Испания, Кристиано Роналдо ще понесе много тежко наказание за поведението си по време на "Ел Класико", завършило с победа 3:1 на Реал Мадрид на "Сантиаго Бернабеу". 

Португалската мегазвезда влезе на терена 30-ина минути преди края, като за това време успя да вкара за 2:1 и да получи жълт картон. В 80' Умтити го повали на земята в наказателното поле и, докато всички очакваха да бъде отсъдена дузпа, реферът изгони Роналдо за симулация.

В негодуванието си Кристиано избута в гръб рефера, като това не остана незабелязано от фенове и телевизионни зрители. Именно заради този момент голмайстор №1 на Реал Мадрид получава цели 5 мача наказание във всички турнири под егидада на испанската федерация.

1 мач е наказанието за самия картон, докато за избутването Роналдо може да се чувства късметлия, след като е наказан с "едва" 4 мача лишаване от състезателни права.

Мачовете, които звездата ще пропусне, са срещу Барселона в реванша за Суперкупата на Испания, Депортиво Ла Коруня, Валенсия, Леванте и Реал Сосиедад от Ла Лига. Очаква се "кралете" да обжалват наказанието, но по всяка вероятност ще се опитат да анулират втория жълт картон на играча, след като очевидно е неправомерен.

Наказанието ще попречи и за навлизането на играча във форма за старта на сезона. Зинедин Зидан планираше Роналдо постепенно да навлезе в игрови ритъм, но сега ще може да го използва чак след паузата за мачове на националните отбори, която е в началото на септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички