Реал Мадрид е все по-близко до рекорда на Сантос


Реал Мадрид е все по-близко до рекорда на Сантос
Снимка: Gulliver/GettyImages

1441 0

Невероятното попадение на Марко Асенсио при победата на Реал Мадрид над Барселона във втория мач от Суперкупата на Испания помогна на отбора да спечели с 2:0 и общ резултат 5:1 поредно отличие за календарната 2017 година. 

Освен това, "белия балет" продължава да ниже гол след гол в срещите си, като вече играчите на Зинедин Зидан вкарват поне по едно попадение във всеки от последните си 68 мача. Рекордьор в тази интересна класация е тимът на Сантос, който го прави в 74 поредни срещи. 

С шест мача по-малко, "кралския клуб" вече постигна броя победи, който бразилският тим "взима" в тези 74 - 51. Освен това те имат 12 равенства и 5 поражения. Реал изравни и задмина европейския рекорд от 62 поредни срещи, в които бележи, но сега пред тима е за покоряване и световния връх.

Единствената разлика е в броя отбелязани голове. Очаквате да прочетете за много по-големия брой голове, който Реал Мадрид вкарва в тези 68 мача в сравнение с водения от Пеле Сантос. Това обаче въобще не е така. До момента испанският гранд има на сметката си 186 попадения в последните си 68 мача, докато бразилският тим записва невероятните 245 гола по време на своя поход.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички