И Моуриньо не спря Реал, "белия балет" грабна Суперкупата на Европа


И Моуриньо не спря Реал, "белия балет" грабна Суперкупата на Европа
Снимка: Getty Images/ Gulliver

4107 0

Европейският клубен шампион Реал Мадрид грабна Суперкупата на Европа за втора поредна година. "Кралския клуб" победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в големия сблъсък, игран в Скопие. Головете за мадридчани отбелязаха Каземиро и Иско, а за Юнайтед новото поълнение на тима - Ромелу Лукаку. 

Първото полувреме премина под доминацията на Реал Мадрид като още в 16' Каземиро нацели гредата. В 24' възпитаниците на Зинедин Зидан откриха резултата. Иско центрира в наказателното поле, Каземиро засече от границата на вратарското поле, пращайки топката под напречната греда. В началото на втората част "белия балет" отбеляза още едно попълнение. Чудесно двойно подаване между Бейл и Иско завърши с техничен удар на Иско покрай вратаря за 2:0. Постепенно "червените дяволи" подобриха играта си и в 62' Лукаку намали резулатата, но това бе крайно недостатъчно, тъй като повече попадения не паднаха.

Двата тима не започнаха на особено високи обороти, предвид голямата жега, която е в Скопие. Гарет Бейл имаше добра възможност пред себе си във 2', но след това "червените дяволи" направиха няколко атаки, които обаче не доведоха до нищо опасно.

В 16' Кроос центрира от корнер, Каземиро засече с глава, но топката срещна напречната греда. "Червените дяволи" веднага организираха контраатака, но след удар на Погба пред наказателното поле топката се удари в играч на Реал. 

В 18' Каземиро стреля мощно от границата на наказателното поле, но над вратата. Съвсем логично предвид случващото се на терена, "белия балет" поведе в резултата.

В 24' Иско центрира в наказателното поле, Каземиро засече от границата на вратарското поле, пращайки топката под напречната греда. В ситуацията обаче останаха съмнения, че е бил в положение на засада. 

 

След почивката за вода в 30', Юнайтед се активизира в атака. В 35' Андер Ерера успя отнеме топката и тръгна към наказателното поле, но там Лукаку вместо да му остави топката, реши да играе с нея, но бе в засада. В 43' Реал чрез Модрич организира добра атака, но ударът на Бензема бе спасен от Де Хеа.

"Кралския клуб" започна изключително добре и втората част. Още в 48' Кроос отправи много силен удар, но Де Хеа показа рефлекс и изби топката. Няма и минутка след това, Марсело опита удар от наказателното поле, но спечели само ъглов удар. 

В 52' обаче защитата на Юнайтед остана просто препарирана. Чудесно двойно подаване между Бейл и Иско завърши с техничен удар на Иско покрай вратаря за 2:0.

 

2 минути след гола възпитаниците на Жозе Моуриньо направиха чудовищен пропуск. Погба стреля с глава, но Навас изби. Топката попадна у Лукаку, който от непосредствена близост стреля над опразнената врата. В 61' опасен удар на Бейл от наказателното поле се удари в горната греда.

В ответната атака английският тим успя да върне едно попадение, което да запази надеждите им. Матич стреля от далеч, като Навас не успя да улови и топката попадна у Лукаку. Този път белгиецът бе безпогрешен и отбеляза първото си попадение в официален мач за Юнайтед - 2:1.

 

В 80' Рашфорд излезе сам срешу вратаря, но не успя да го преодолее. В 82' Асенсио с чудесен пас на Бензема, който тръгна от центъра, но ударът му бе пресечен от Дармиан. След положението Кристиано Роналдо замени Бензема и португалецът обра аплодисментите на феновете.

Преди мача

Реал завърши миналия сезон, спечелвайки всички възможни трофеи, без Купата на Краля. Англичаните пък завършиха на шесто място във Висшата лига, но триумфираха в Лига Европа. Досега мадридчани са излизали 5 пъти в битка за Суперкупата и три пъти са я печелили. "Червените дяволи" са я печелили веднъж и два пъти са били побеждавани.

Англичаните имат няколко кадрови проблеми преди мача. Жозе Моуриньо не може да разчита на Ерик Байе, Фил Джоунс, Маркос Рохо, Ашли Йънг и Люк Шоу.

В Реал всички футболисти са на линия. Единствен под въпрос е Гарет Бейл, който има проблем с глезена. Големият въпрос е дали на терена ще излезе голямата звезда на "белите" Кристиано Роналдо, който наскоро се присъедини към отбора и започна тренировки. До последно се считаше, че той дори няма да е в групата за двубоя, но изненадващо попадна там, а Зидан намекна, че е много вероятно и да го видим на терена.

Времето в Скопие не е особено благоприятно за игра, като двата тима ги очакват температури от 35 градуса. От УЕФА дори позволиха да се правят почивки, в които играчите да могат да пият вода. 

Стартовите състави:

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Рамос, Варан, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Бейл, Бензема, Иско

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смоулинг, Дармиан, Матич, Ерера, погба, Мхитарян, Лингард, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички